Denne silderet til frokostbordet eller julefrokosten er en lidt anderledes variant af den almindelige marinerede sild, men det er en så meget bedre variant, at du simpelthen skal prøve den 🙂
Der bliver en stor portion ud af opskriften, men den kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet, og inden du ved af det, så er den spist 😉
Til 8 personer skal du bruge:
6 hele marinerede sildefileter
100 g afdryppet syltet rødbede
9 små syltede cornichoner
1 rødt æble
2 finthakket rødløg
2½ dl cremefraiche 18%
Lidt friskkværnet peber
Kom rødbede op i en si og lad det dryppe af i 5-10 minutter. Jo mere rødbederne er afdryppet, jo mindre farver de. Kom også sildefileterne op i en si og lad dem afdryppe, skyl dem gerne under den kolde hane først.
Skyl æblet og skær det i små tern. Pil rødløgene og hak dem meget fint. Halver cornichonerne på langs to gange, så du står med fire cornichon “stave” fra hver cornichon. Hak stavene fint.
Kom æbler, rødløg og cornichoner op i en stor skål. Brug gerne en anden end den du skal servere silden i. Tag en sildefilet ad gangen og hold den over skålen med dine fingre. Klip mundrette bidder af hver sildefilet, indtil du har brugt alle fileterne. Når du gør det på denne måde, altså klipper i stedet for at skære, så slipper du for sildelugten på dit skærebræt. Du kan også sagtens skære silde ud, hvis du bedre kan lide at gøre det sådan.
Gør du det, vil jeg anbefale dig at skære en citron over og så gnide spækbræt og kniv med en halv citron bagefter. Citronen fjerner den grimme lugt og smag af silden. Dette kan du i øvrigt gøre med stor succes efter udskæring og lignende af lugtende, stærkt smagende og på anden vis gennemtrængende ting. på dit skærebræt 🙂
Tilbage til rødbede-æble silden. Kom cremefraichen op i skålen til de andre ting. Kværn en smule peber over sildeblandingen og rør forsigtigt hele blandingen sammen. Sæt skålen til side.
Skær rødbede skiverne i små tern og kom dem op i skålen til silde blandingen. Vend forsigtigt rundt. Jo mere du vender rundt i blandingen, jo mere lyserød bliver den. Det hele skal selvfølgelig vendes godt sammen. Kom blandingen i den skål, du gerne vil servere den i.
Sæt skålen i køleskabet indtil 30 minutter før den skal serveres. Tag skålen ud og nu kan du se, at rødbedens farve virkelig har trukket igennem. Hist og pist i rødbede-æble silden er der små stykker pink fyld og det giver lige retten et pift på kuløren. Smukt farvespil 🙂
Spis silden på rugbrød og sørg for at få en god portion af det lækre fyld med. Det smager friskt, syrligt og sødt på én gang. Der er sprødhed, knas, bløde og cremede fornemmelser og din mund bliver fyldt med juleglæde 🙂 Det er en virkelig fantastisk ret med sild, der er blevet en fast del af vores julebord.