Nougatbrud

Disse skønne nougatbrud er en af mine yndlingskonfekter. De er syndige, frække og fristende, jeg er vild med dem. Selv de nougatforskrækkede kan lide dem; nougatsmagen er nemlig ikke voldsomt gennemtrængende. Nougatbrud

Til rigtig mange stykker skal du bruge:

300 g mørk chokolade med min. 60% kakao – du kan ikke bruge mælkechokolade eller hvid chokolade til den her opskrift, det bliver alt for sødt og både du og jeg er jo søde nok i forvejen 😉

400 g nougat

75 g tørret abrikos

75 g tørret tranebær – du kan sikkert også bruge rosiner, men jeg er tilhænger af de mere syrlige tranebær, der passer perfekt heri og vær sød at lade være med at købe tranebær med jordbærsmag eller lignende. Det skal være ganske almindelige tørrede tranebær.

125 g grofthakket mandler med skal

Få, men gode ingredienser 🙂 Smelt den mørke chokolade over vandbad. Kom et stykke bagepapir på et stort skærebræt. Smør halvdelen af den smeltede chokolade ud på bagepapiret. Chokoladestykket skal cirka være på størrelse med et stykke A4 papir. Det skal ikke være mere end 2 mm tykt. Sæt skærebrættet i køleskabet og lad chokoladen stivne. I mens chokoladen bliver lidt hård i skallen, hakker du mandlerne groft og skærer abrikoserne i mindre bidder. Smelt nougaten i micro ovnen  – lidt varme ad gangen eller smelt den over vandbad. Bland smeltet nougat, hakkede mandler, abrikoser og de hele tranebær sammen i en skål.

Tag den hårde chokolade ud af køleskabet og fordel nougat-nødde-frugt blandingen herpå. Sæt konfektpladen tilbage i køleskabet til nougaten er helt stivnet.

Når nougaten er stivnet igen, fordeler du den sidste halvdel af den smeltede chokolade over nougaten. Nougaten smelter hurtigt under den lune chokolade, så du skal bruge lidt ad gangen og glatte det ud over nougaten med en ske. Når du har smurt det sidste chokolade på, så skal konfekten igen i køleskabet og blive helt fast. Nougatbrud

Når din konfekt er stivnet, skal den skæres ud. Jeg bruger en stor og meget skarp kniv, så går det lettest. Skær de uens kanter af og skub dem væk – dem kan du hygge spise af, når du er alene og trænger til lidt sødt 😉 Skær resten af den renskårne konfektplade i lange stykker på cirka 1½ cm bredde. Skær derefter disse lange stykker over på den anden led i samme bredde, 1½ cm, så du ender med kvadratiske stykker på 1½x1½ cm. Kom dine fine små nougatbrud i en tætsluttende dåse med mellemlægspapir imellem og opbevar dem i køleskabet til de skal spises.Nougatbrud

Den mørke chokolade giver en god dybde til den søde nougat, og de tørrede frugter giver et fint modspil med friskhed og en snert af syre til den frække nougat. Mandlerne giver et lækkert knas i konsistensen, der passer godt til den sprøde skal af chokolade og det bløde nougat med de små frugtstykker, mums


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.