Langtidsbagte tomater er super lette at lave og de smager fantastisk godt. Du skal selvfølgelig helst lave dem, når tomaterne er i sæson. Du skal aldrig købe grønsager, der ikke er i sæson her i Danmark – de er bare ikke gode udenfor sæsonen.Langtidsbagte tomater blandet med en delikat salat af rucola, valnødder og frisk mozzarella
Det er bedst at lave tomaterne dagen før, du skal bruge dem.
Til en stor salat til fire personer skal du bruge:
1 kilo store flotte tomater
2 spsk. rørsukker
1 spsk. havsalt
3 spsk. olivenolie
Tænd ovnen på 150 grader – ikke varmluft, det er ikke så godt til disse skønne tomater. Skyl tomaterne og del hver tomat i fire. Skær blomsten fra og kom tomatbådene op i en skål. Drys rørsukker og havsalt over. Hæld olien over og vend det hele forsigtigt rundt. Lad det stå og trække i cirka 30 minutter. Kom bagepapir på en bageplade og læg tomaterne på pladen. De skal vende med skærefladen op. Hæld væden ud over tomaterne og sæt dem i ovnen i 3 timer. Når de tre timer er gået, tager du tomaterne ud af ovnen og lader dem køle lidt af på pladen. Efter 15 minutter kan du lægge dem i en skål, hælde væden fra pladen over og eventuelt tilsætte en smule ekstra olivenolie. Kom tomaterne i køleskabet og tag dem så ud 1 time, før du skal bruge dem. De får en super lækker smag af den lange stegetid i ovnen og sukkeret fremhæver tomaternes sødme og lækre sommersmag på en skøn måde. Jeg bruger også altid lidt rørsukker, når jeg laver tomatsauce. Det giver en lækker fylde og ekstra god smag.
Her er mine langtidsbagte tomater blandet i en rucolasalat blandet med fint skåret skiver af rødløg, knuste valnødder og små stykker frisk mozzarella ost – lækkert. Olien fra tomaterne er hældt ud over salaten inden serveringen. En skøn salat med lækre smage. Valnødderne passer perfekt til rucolaens let bitre smag, tomaternes sødmefyldte smag, den bløde og cremede smag af mozzarellaen og ikke mindst den friske og lette smag af rødløg, mums.
Du kan også bruge disse lækre langtidsbagte tomater til en portion god pasta, drysset med friskrevet parmesanost, ristede pinjekerne og lidt ekstra olivenolie, så har du et hurtigt og lækkert måltid mad.