Havregrød er faktisk ikke særlig svært at lave. Jeg lavede det ofte til mig selv, da jeg var barn, så sværere er det ikke.
Havregrød er en rigtig fornuftig morgenmad – fyldt med fibre, der holder dig mæt og i gang i længere tid. Havregryn stabiliserer dit blodsukker i meget længere tid end for eksempel en skive brød.
Som barn spiste jeg min havregrød med sukker og en smørklat, men som voksen spiser jeg en mere sund og fornuftig udgave, som smager mindst lige så godt.
Billedet er ikke af den bedste kvalitet…
Til 1 person skal du bruge:
1 dl havregryn
2 dl vand
1 nip salt
1 æble i små tern
1 spsk. nødder af eget valg – jeg bruger mandler og valnødder – hele eller grofthakkede
2 spsk. tørrede tranebær
1/4 tsk stødt kanel
Lidt akacie honning
Kom havregryn og vand i en lille gryde og bring det til kog under omrøring. Når det koger, tilsætter du et lille nip salt og lader det lige koge op igen.
Hæld havregrøden op i en skål og fordel æbleternene ovenpå grøden. Kom nødder og tranebær ovenpå æbleternene og drys lidt stødt kanel over. Dryp til sidst en lille smule akaciehonning over din grød og sæt dig til bords og nyd en sund, nærende og mættende havregrød.
Nødderne er fyldt med gode fedtstoffer og olier, der er super gode for dit blodsukker og tranebærrene er rigtig gode for dine urinveje. Kanel stimulerer din forbrænding og øger blodgennemstrømningen, så hvis du spiser dette til morgenmad en gang imellem, er du garanteret en god start på dagen 🙂