Disse løg er helt fantastiske ovenpå en “hotter” eller i en burger. De er lækre sprøde, lidt søde og så har de den lækreste bløde røgede smag af den røgede paprika, mums.
Til fire hottere eller 2-3 store burgere skal du bruge:
2 store løg
Smør og olivenolie til stegning
Røget paprika
Almindelig paprika
Havsalt og friskkværnet peber
6-8 tsk. rørsukker
Pil løgene og skær dem i halve på tværs af ringene. Snit løgene i tynde halvmåne-ringe. Kom fedtstoffet på en varm pande og drys friskkværnet peber på. Når fedtstoffet bruser, tilsætter du løgene. Svits løgene et par minutter under omrøring. Krydr med lidt havsalt, en smule røget paprika – du skal ikke engang bruge 1/4 tsk. og lidt almindelig paprika – heller ikke for meget. Nu tænker du sikkert, at den røgede paprika kan være lige meget, men det kan den altså ikke. Den giver et lille røget efterspil på din tunge og pirrer dine smagssanser – den er lige det pift, som karamelliserede løg elsker.
Tilsæt 6-8 tsk. rørsukker og rør rundt. Skru ned for dine løg til lidt under medium varme og lad dem hygge sig på panden, forholdsvist i fred og ro. En gang imellem vil de dog gerne forstyrres af en palet. Lad løgene stege i ca. 10 minutter, indtil de har en lækker rødbrun farve.
De svinder en del ind, men smagen bliver komprimeret i løgene – det er som om at løgene suger al deres saft og kraft ind i sig selv og når du så spiser dem, eksploderer de i din mund i et orgie af sødme, syrlighed, styrke, der alle danser tango med det røgede efterspil – det er bare lækkert.
Fantastisk lækker til veggeburger med grillost og grillede aubergine. Tænker også de er gode som tilbehør til lækker bøf med granatæblesauce
Kære Lone,
Det lyder til at være en lækker burger – jeg kan lige forestille mig, hvor godt den grillede aubergine og de karamelliserede løg smager sammen, et skønt modspil, mmhh 🙂
Granatæblesauce? Det lyder lækkert. Jeg er tosset med granatæbler. Er det en opskrift, du vil dele med mig?
Kh Helene