Som alle andre sirupper, er denne også let at lave. Bare sørg for, at dine vaniliestænger er af en rigtig god kvalitet.
Vaniliesirup kan du bruge i iskaffe, ovenpå kager, ovenpå en lækker cremet is og ja, det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser – brug til alt det, du har lyst til 🙂
150 g rørsukker
1½ dl vand
2 vaniliestænger
Flæk vaniliestængerne på langs og skrab kornene ud. Mos kornene med lidt af sukkeret på dit skærebræt. Kom vaniliekorn, vaniliestænger, vand og alt rørsukkeret op i en gryde.
Tænd for medium varme og lad din sirup komme til kog. Skru ned og lad siruppen små-simrer i 10 minutter. Den må ikke koge for længe, så bliver den grynet.
Hæld siruppen på et skoldet glas, lad gerne vaniliestængerne blive i glasset – de bliver ved med at give smag. Opbevar den mørkt. Det er ikke så smart at opbevare sirupper i køleskabet – de bliver ret tykke i det, så sæt den i dit køkkenskab i stedet for 🙂
Hej 🙂
Hvor længe kan siruppen holde sig?
Mvh.
Kære Christina,
Undskyld det sene svar – din kommentar var forsvundet.
Hvis du skolder glasset og skyller det i Atamon bagefter, så kan siruppen sagtens holde sig 2-3 uger. Men du når uden tvivl at bruge den inden da 😉
Kh Helene