En klassiker udi sovser eller saucer om du vil. Men den her kan med rette kaldes en sovs. Persillesovs skal være ret tyk i konsistensen og smækfyldt med persille.
Til fire personer skal du bruge:
30 g smør – ikke et blandingsprodukt, men rigtig smør
4 spsk mel
½ l mælk – sødmælk er at foretrække, det giver en mere fyldig smag
2 store håndfulde finthakket persille
salt
Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet et par spsk. ad gangen. Rør godt imens. Melet og smørret skal blive til en smørbolle. Tilsæt mælken lidt ad gangen under stadig omrøring. Lad det koge sammen under omrøring indtil det er en ensartet masse. Tilsæt mere mælk og fortsæt indtil sovsen har den rette konsistens. Den skal være tyk, lidt som en god tyk cremefraiche i konsistens, altså en 18% cremefraiche ikke en 38%, så er sovsen blevet for tyk, hvis den har den konsistens 🙂 Smag til med salt og tilsæt som det sidste persillen. Persillen skal i lige inden serveringen. Når først du har tilsat persillen skal sovsen lige have et hurtigt opkog og så af varmen. Du må endelig ikke varme sovsen op igen. Persillen kan være en lumsk fætter, hvis den varmes op igen og kan give dig rigtig ondt i maven, så spis det du kan af sovsen og kasser resten. Helbred først – økonomi bagefter 🙂
Spis persillesovsen til stegt flæsk, stegte fiskefileter, stegte ål, frikadeller – ja, lige hvad du har lyst til 🙂