Dette er en lidt anderledes, men ret lækker måde, at få spejlæg på til morgenmad. Det er let at lave og du kan servere det som det er eller stege lidt god bacon eller parmaskinke til med lidt ovnbagte tomater som det sunde supplement.
Til to personer skal du bruge:
2 skiver groft sandwichbrød – toastbrød er for små i skiverne og brug nu groft/fuldkorn det er lidt sundere og giver bedre mæthed 🙂
2 æg str. L – som altid frilandsæg, ingen buræg her
En klat smør
Lidt olivenolie
Find en stor stegepande frem og sæt dem over medium varme, kom smør og olie på panden. Tag en udstikker efter dit eget valg og stik et stykke af brødet ud midt i skiven, så du får et hul midt i skiven.
Når panden er varm ligger du brødskiven med hullet på – de to udstukne stykker kan du gemme til en lille forret til aftensmaden.
Steg brødskiven til den er gylden på den ene side, det tager et par minutter. Vend brødskiven og slå et æg ud i hvert hul i skiven. Skru lidt ned for varmen og lad spejlægget i brødet stege til det er færdigt.
Krydr med lidt friskkværnet peber og lidt havsalt.
Server varme og nyd din morgenmadskombi og kærestens/mandens/konens/børnenes overraskede ansigter 🙂