Vandmelonsalat med kylling

Når sommeren for alvor rammer med varme og solskin, så forsvinder appetitten lidt og der er ikke mange, der orker at stå i køkkenet i flere timer og lave mad, heller ikke mig. Den her salat er derfor en af mine sommer favoritter; den er super hurtig at lave og så er den let, men mættende.Vandmelonsalat

Til 2 personer skal du bruge:

1/4 kernefattig vandmelon

100 g frisk spinat

100 g ærter – gerne fra frost

2 forårsløg

250 g kyllingefilet eller inderfilet

1 håndfuld friske basilikumblade

Olivenolie

Groft brød

Begynd med kyllingen – skær fileterne i mindre mundrette stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir. Krydr dem med lidt havsalt og friskkværnet peber. Ikke andre krydderier – det overdøver smagen af salaten. Steg dem i en 200 grader varm ovn i 10 minutter.

Imens kyllingerne hygger sig i ovnen, laver du salaten. Skyl spinaten godt og slyng den tør i din salatslynge. Har du ikke en salatslynge, dupper du spinaten tør i et rent viskestykke og så køber du en salatslynge. Den er uundværlig i et køkken og kan fås for 100 kr.

Hak eventuelt spinaten lidt, hvis du synes, at det er for voldsomt med de hele blade. Fordel spinaten på to tallerkner.

Skyl og rens forårsløgene, behold så meget af den grønne top som muligt. Snit i tynde ringe og fordel over spinaten. Tø ærterne op, hvis de er frosne og dræn vandet fra dem. Den hurtigste løsning er, at tø dem i lidt vand i en skål ved 1 minut i mikroovnen. Fordel halvdelen af ærterne over spinaten.

Skær vandmelonen i små tern, ca. 1×1 cm, og fordel halvdelen over spinaten. Tag kyllingen ud af ovnen og lad den køle lidt af. Lun brødet, hvis du har lyst.

Kom basilikumbladene i din blender eller minihakker sammen med en god sjat olivenolie, ca ½ dl. Blend til du har en skøn grøn olie uden store bladstykker i.

Fordel kyllingen på tallerknerne og kom de sidste ærter og vandmelonsstykker over. Til sidst hælder du forsigtigt basilikumolien ud over salaten og serverer med det samme med brødet til.Vandmelonsalat

Du kan også blande det hele i en stor skål, men jeg synes at tallerken anretninger er lidt sjovere og meget mere appetitlige, specielt, når appetitten ikke er så stor.

Er appetitten lidt større end, du troede, så kan du slutte af med lidt hjemmelavet rabarbergrød eller friske jordbær.

Det er en super lækker salat, der også giver dig en masse vitaminer, kostfibre og væske. Alt det gode, både du og jeg har brug for 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.