Tortilla med kylling

I går holdte jeg min fødselsdag for min dejlige familie og det var som altid, rigtig hyggeligt. Det eneste problem, der er, er at tiden flyver af sted. Når de tager hjem, synes jeg altid, at de lige er kommet og så er der altid gået mindst fem timer. Det er skrækkeligt, at have det så godt sammen 😉

Menuen var rigtig sommerlig og bestod af lidt hygge snacks inden maden. Jeg havde lavet lakseruller, melon med parmaskinke, små dip “skeer” til en hjemmelavet basilikumpesto og en hjemmelavet tomatpesto. Jeg skal nok få lagt opskrifterne på alle retterne på hurtigst muligt 🙂

Selve menuen bestod af langtidsstegt kylling med nye kartofler og hvidløg i ovn, tomatsalat med friske og langtidstørret tomater, dampede grønne asparges og en krydderurtedressing. Til dessert fik vi sommertærte med chokolade og bær, mums 🙂

Det var lige en menu efter mit hoved. Let, lækkert og sommerligt 🙂

Der var masser af kylling tilbage. Jeg havde med fuldt overlæg stegt 3 kyllinger, så der kunne være let mad til i dag og i morgen. Så i dag har jeg lavet tortillas med kylling og salat. Hurtigt, nemt og sundt.

Til 2 personer brugte jeg:IMG_1935

4 fuldkornstortillas

½ hjertesalat

1 håndfuld rucola

1 stor moden tomat

1/4 agurk

1 håndfuld ramsløg

1 rød peber

½ løg

1 lille tørret chili

2 fed hvidløg

200 g kylling fra i går

1 dl cremefraiche 9 %

3 spsk mild chilisauce

1 spsk ketchup

Rør cremefraiche, chilisauce og ketchup sammen til en dressing. Skyl, tør og snit de to salater fint. Skær tomaten i skiver og del skiverne i to. Skær agurken i skiver på langs og bagefter på tværs. Hak ramsløgsbladene groft. Læg alle disse grønsager til side.

Hak hvidløgene og chilien fint. Skær løget i tynde skiver og gør det samme med den røde peber. Sæt en stegepande over og hæld en sjat olivenolie på og kom også en lille klat god smør på. Når det er varmt, tilsætter du hvidløg, chili og løg. Svits og rør rundt. Det må ikke blive brunt.

Skær imens kyllingen ud i strimler. Når løgene har hygget sig på panden i 3-4 minutter, tilsætter du kylling og rød peber.

Nu kalder du på familien og beder dem om at dække et hyggeligt bord med stearinlys og servietter. Krydr kyllingen med slat, friskkværnet peber, en lille smule røget paprika og lidt tørrede krydderurter af den slags du bedst kan lide. Rør rundt og sluk for varmen.IMG_1941

Varm et par tortillaer af gangen i mikroovnen – det går hurtigst – læg dem på tallerknerne. Kom 1 spsk dressing på og smør det ud på hele tortillaen. Drys en lille håndfuld salat over. Fordel fire stykker tomat på hver tortilla og en lille håndfuld agurk. Slut af med en lille håndfuld ramsløgIMG_1944

Ovenpå alle de sprøde og lækre grønsager fordeler du lidt af kyllingeblandingen og til sidst en lille smule ekstra dressingIMG_1945

Fold den nederste del af tortillaen halvt op og fold så først den ene side ind over og bagefter den anden side. Nu har du en lille pakke, der står åben i den ene side, klar til at spise 🙂IMG_1946

Det smager himmelsk og kyllingen er stadig mør og saftig. Jeg nød min “reste-aftensmad” og det er ikke sidste gang, at det bliver lavet 🙂

I morgen står den på projekt ramsløg. Da mine forældre kom til fødselsdag i går, havde de taget en stor pose friske ramsløg med og selvom jeg brugte en del i går, er der stadig mange blade tilbage. Så i morgen skal jeg ovntørre ramsløg til vinterens retter, og måske også prøve at lave ramsløgssalt 🙂 Ihh hvor jeg glæder mig til i morgen. Jeg elsker at eksperimenterer og prøve nye ting af.

Nu vil jeg læne mig tilbage i sofaen med lidt vandmelon, ananas og et stykke af sommertærten fra i går, imens jeg vil nyde Sean Connery (og Harrison Ford) i action i en af de bedste Indiana Jones film, der er lavet 🙂

Hav en dejlig lørdag aften – husk et lys i vinduet til minde om de faldne soldater under 2. verdenskrig 🙂 Jeg har tændt to 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.