Rengøring af termokande

Termokander kan være nogle svære størrelser at gøre rene indvendig. Jeg er igennem tiden, som lykkelig ejer af op til flere forskellige termokande i flere forskellige størrelser, stødt på mange forskellige gode råd til at gøre dem rene indvendig. Men hånden på hjertet, der er altså ikke rigtig nogle af de råd, der duer. Det spænder lige fra bagepulver til eddike og det gør lige så godt rent, som en beskidt klud i beskidt vand.

Men så en dag fortalte en af mine kollegaer, hvordan hun gør sine termokander rene og jeg tænkte, “Hmm, det kunne da være, at jeg skulle prøve det en dag.” Det blev ved tanken, indtil for nylig.

Tippet var enkelt – kogt kartoffelvand. Nu tænker du sikkert, at det kan da ikke gøre nogen som helst forskel i en kaffe-belagt termokande, men det kan det.

Jeg har prøvet det og det virker – din termokande bliver skinnende ren indvendig.

Næste gang du koger kartofler til aftensmaden, skal du, i stedet for at hælde dit kartoffelvand ud, hælde det kogende varme vand på din termokande, helst helt op til kanten, og så på med låget. Sæt din termokande til side og lad den stå indtil næste morgen.

Næste morgen hælder du vandet ud og skyller din termokande godt og voila, se nu ned i den. Er den ikke bare fin ren?

Det er en let, økonomisk, miljøvenlig og smertefri metode til at gøre en termokande ren. Jeg har sågar haft succes med at bruge kogevand fra en blanding af kartofler, gulerødder og pastinakker (rodfrugtsmos).

Der sker en kemisk reaktion i vandet, når det koges med kartoflerne, som gør, at din termokande kan blive ren.

Prøv det næste gang du skal koge kartofler. Det duer uden tvivl også til termokander med the.


2 thoughts on “Rengøring af termokande”

    • Kære Henning,

      Tak for dit tip. Jeg er ikke selv så glad for at bruge klorin i min husholdning. Tricket med det kogende vand fra de kogte kartofler virker upåklageligt og er skånsomt for både pengepung og miljø 🙂

      Kh Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.