Spinat og asparges tærte

Spinat og asparges tærte med friske krydderurter og knasende sprøde mandler på toppen er en skøn spise, der passer perfekt både til frokost og til aftensmad. Tærten er en rigtig forårs bebuder med dejlige grønne asparges, smuk grøn spinat og de dejlige krydderurter – du bliver både i godt humør af at se på den og af at spise den 🙂Smuk og sund tærte
Jeg har brugt min delikate fuldkorns tærtebund, som base for denne lækre tærte og den passer perfekt til det lækre fyld.
Til 1 tærte skal du bruge:
250 g frisk spinat
1 fed hvidløg
250 g grønne asparges
1 bundt persille
1 bundt purløg
½ bundt frisk basilikum
250 g ricotta ost
3 store æg fra en glad høne
1 tsk. paprika
Masser af friskkværnet peber
20 grofthakkede mandlerDen dejligste tærte
Lav tærtebunden klar efter opskriften.
Tænd ovnen på 170 grader varmluft – Jeps, varmluft til sådan en madtærte er ok i min verden 😉
Skyl spinaten rigtig godt i en stor skål med koldt vand – der kan være virkelig meget jord i spinaten og det er ikke så lækkert i maden.
Slyng eller dup spinaten tør.Vitaminrig og sprød spinat
Pil og hak hvidløgsfeddet fint.
Skyl krydderurterne og hak dem fint.Lækre urter og sprøde asparges, uhm
Skyl de grønne asparges og knæk de træede ender af. Skær aspargesene i 2 cm lange stykker.
Bland de hakkede krydderurter, ricotta osten, æggene, paprikaen og en god portion friskkværnet peber i en stor skål.
Sæt en sauterpande over medium varme og sauter hvidløget deri i olivenolie – det skal bare lige have et par minutter og det må ikke blive brunt.
Tilsæt spinaten og lad den sautere med, til den lige falder sammen – det tager et kort øjeblik.Sauteret spinat – smuk, smuk farve
Lad spinaten køle let af og vend den så i ricotta blandingen. Fordel den skønne grønne masse i tærteformen.
Tryk de grønne asparges bidder ned i massen og slut af med de smukke asparges hoveder. Top tærten med de grofthakkede mandler.Klar til ovnen 🙂
Bag tærten i cirka 30-40 minutter midt i ovnen, til massen har sat sig og den er let gylden.
Tag tærten ud og lad den køle let af i 5-10 minutter; det giver også tærten tid til at sætte sig lidt og så brænder du dig heller ikke, når du skal spise 🙂Den smukke farve er bevaret under bagningen 🙂
Drys lidt havsalt over tærten lige inden servering. Jeg kommer ikke salt i fyldet, da jeg synes, at det altid får mit tærtefyld, uanset slags, til at afgive ekstra væske. jeg salter først tærten, når den er bagt.
Server tærten som den er, eller lav en lækker grøn salat til gerne med lidt friske bær eller frugt i – det smager så godt sammen med det grønne salat 🙂Fast og skærebar og alligevel let
Tærten har en skøn sprød bund, og det lækre fyld har en mild smag af spinat. De skønne krydderurter danser stille ind på din tunge og kildrer dine smagsløg, når det første smagsindtryk af spinat og asparges er fordampet i din gane. Tærten er tæt og alligevel let. Det smukke grønne farvespil er bevaret under bagningen og dette gør tærten endnu mere delikat. De sprøde mandler på toppen giver et dejligt knasende modspil til det lækre, let cremede fyld, mmmhhh.Smukke farver og lækker smag
Denne lækre tærte med spinat, asparges og krydderurter er min absolutte favorit tærte lige i tiden og den blev faktisk serveret til min fødselsdag for familien og den var et hit hos dem også 🙂En himmerigs mundfuld
Tærten er perfekt både til frokost og til aftensmad her i de dejlige varme forårs og sommer måneder, hvor lysten til let og sundt mad er stor.