Specier med ingefær og appelsin

Specier med ingefær og appelsin

Specier med ingefær og appelsin er en absolut favorit blandt mine julesmåkager. Opskriften er spritny og gennemtestet mange gange – mums.

Sprød, velsmagende, varmende og lidt julet er ingefær og appelsin specien et absolut must try.

Disse lækre, sprøde specier med ingefær og appelsin er super nemme at lave, så lad dig ikke forskrække over, at der stå to dage i opskriften. Dejen laves på den første dag, og bages på anden dagen. På den måde når smagen virkelig at sætte sig og dejen bliver skærefast, så kagerullen er heller ikke nødvendig. Det bliver egentlig ikke ret meget nemmere.

Til ca. 120 specier – mængden virker voldsom, men de forsvinder som dug for solen:

160 g stuetempereret smør af den gode slags

240 g sukker

2 stuetempererede store æg fra en glad høne

360 g hvedemel

1,75 tsk stødt ingefær

Revet skal af 1,5 øko appelsin

Dag 1:

Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggene, ingefær og appelsinskal. Rør sammen og tilsæt til sidst melet. Saml dejen og rul den til en pølse på ca. 3-4 cm tykkelse.

Pak dej-pølserne ind  og læg dem på f.eks. et skærebræt i køleskabet natten over. De skal ligge næsten et døgn i køleskabet, så smagen af ingefær og appelsin kan trænge godt ind i dejen. Det gør dem også lettere at skære.

Dag 2:

Tænd ovnen på 180 grader – ikke varmluft. Beklæd et par bageplader med bagepapir og tag dej-pølserne ud af køleskabet. Skær dem i ca. ½ cm tykke skiver med en skarp kniv og fordel dem på bagepladerne. De flyder ikke så meget ud, så de kan ligge lidt tæt, men ikke for meget.

Bag dem øverst i ovnen i ca. 10-13 min. De skal blive let gyldne i kanterne, endelig ikke for mørke.

Bagetiden varierer fra ovn til ovn og er afhængig af tykkelsen på specierne, så bedste tip er, at prøve sig frem. De virker bløde, når de kommer ud, men de bliver sprøde under afkølingen på en rist.

Ingefær og appelsinspecierne har en vidunderlig smag af appelsin med en varm, krydret undertone af ingefær, der sniger sig ind på smagsløgene som en skøn efternote.  De smager vidunderligt til en kop god kaffe eller the og er sågar afprøvet sammen med et glas rødvin og det duer faktisk også, endda overraskende godt.

Specierne kan pakkes i små cellofanposer og foræres som en lille juleoverraskelse til gode venner og naboer eller som en sød vært/værtindegave. Du kan også bare spise dem allesammen selv – de er vanedannende gode.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.