Rugbrødsdrys med honning

Jeg har en af de dage, hvor jeg aldrig skulle være stået ud af sengen. Kender du dem? Alt driller, lige fra du sætter foden ud på gulvet om morgenen og til du lægger hovedet på puden igen om aftenen. Disse dage er absolut ikke blandt mine favoritter.

Der har ellers været nogle dejlige highlights i dag, som faktisk burde peppe det hele lidt op; en rigtig god morgenmad – havregrød med æble, kaffe i mit nye GreenGate krus, frokost med den dejligste veninde, et vellykket eksperiment med hjemmelavet rugbrødsdrys og dejligt vejr. Hmm, at remse disse dejlige ting op, har allerede løftet mit humør en del.Havregrød

Min sunde og lækre morgenmad – dog ikke den bedste billedkvalitet 🙁

Jeg sidder faktisk også og kigger på mit nye skrivebord, som jeg fik af min søde kæreste i går. Han laver et mini-midlertidig-kontor til mig på sit eget (vi har ikke så meget plads, endnu) – det er nu rigtig sødt af ham – se, det hjalp endnu mere på humøret – jeg ender jo faktisk med at have en rigtig dejlig dag 🙂

Jeg har længe tænkt på at lave øllebrød – jeg tror, at det er min surdej, der er skyld i det og i vores brødkurv fandt jeg en pakke halvtørt rugbrød og tænkte egentlig, at nu skulle det være, men men men… Ideen om at lave mit eget rugbrødsdrys til min morgen skyr har været i mine tanker i længere tid, end øllebrøden, så rugbrødet måtte ende sine triste tørre dage som syrlig-sødt rugbrødsdrys blandet med havregryn og ristet med honning… Det er vel heller ikke den værste måde at ende sine dage på, hvis man er et rugbrød?Rugbrødsdrys

Jeg fik lavet drys nok til et stort patentglas – det svarer vel til en familie på fire, der spiser af det hver dag i en uge.

Du skal bruge:

275 g god mørkt rugbrød – gerne med minimum 8 g kostfibre per 100 g

150 g havregryn

4 spsk. akaciehonning

Skær rugbrødet i mindre tern og blend dem, til de har konsistens som krummer – der må gerne være større stykke imellem.Rugbrødsdrys

Sæt en stor stegepande over god varme og hæld rugbrødet på panden. Lad brødet tørstege et par minutter under omrøring og tilsæt så havregrynene. Rør rundt og steg et par minutter mere, inden du tilsætter honningen. Honningen skal tilsættes af to omgange, ellers bliver det ikke fordelt ordentligt mellem brød og gryn. Lad rugbrødsdrysset stege tre-fire minutter efter, du har tilsat honningen.

Fjern panden fra varmen og hæld blandingen ud på et stort fad, så det kan køle helt af, inden du hælder det på glas. Det kan holde sig i cirka en-to uger.Rugbrødsdrys

Jeg glæder mig til min morgen skyr i morgen, den skal nydes med friske æbler og hjemmelavet rugbrødsdrys – det bliver en lækkerbisken af de gode 🙂

Du skal i øvrigt lige se mine sidste nye køkken-indkøb. Jeg besøgte min veninde i hendes fantastiske butik, Kri-Stense, i går. Jeg havde ikke set hende i lidt tid, så både hende og butikken trængte til et besøg 🙂 Det er altid fristende at besøge hendes skønne butik – jeg kommer altid ud derfra med en pose fyldt med lækre ting. I går blev det til et nyt GreenGate krus, til min efterhånden store samling – jeg elsker GreenGate produkterne, de er så nysselige 🙂 Jeg fik også erhvervet mig et nyt skilt til mit køkken – jeg har en svaghed for fine skilte og det bedste køb var ubetinget fire store og vanvittig flotte skifer plader med ru kanter til små lækre mad-anretninger.

Er det ikke nogle fine ting?Kri-Stense

Jeg synes i øvrigt at skilte teksten er meget rammende 😉

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.