Rødbede-æblesild

Stormens rasen har endelig forladt lille Dannevang. Vi er alle blevet godt gennem rusket og jeg synes, at det er nok med blæst for dette år nu og for hele næste år også. Jeg håber, at du og din familie er kommet helskindet igennem blæsten.

Jeg kom fint igennem blæsten, også selvom jeg absolut ikke kan lide sådan noget vejr. Kæresten ved, hvor utryg jeg bliver, så for at muntre mig op kom han hjem med denne skønne buket 🙂 Den gjorde straks mit humør bedre 🙂RoserSmuk buket

Jeg håber, at dit humør godt og ellers så skal jeg hjælpe det lidt på vej med en lækker og anderledes opskrift på sild til frokosten i dag eller til julefrokosten.

Jeg spiser ikke ret meget sild, jeg kan godt lide det, dog kun i små mængder, men den her sildeopskrift kan altså få mig til at skovle sild ind i enorme mængder. Den er så god og frisk, at du med garanti også vil synes om den.Rødebede-æblesildEn sælsom blanding 🙂

Der bliver en stor portion ud af opskriften, men den kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet, og inden du ved af det, så er den spist 😉

Til 8 personer skal du bruge:

6 hele marinerede sildefileter

100 g afdryppet syltet rødbede

9 små syltede cornichoner

1 rødt æble

2 finthakket rødløg

2½ dl cremefraiche 18%

Lidt friskkværnet peber

Kom rødbede op i en si og lad det dryppe af i 5-10 minutter. Jo mere rødbederne er afdryppet, jo mindre farver de. Kom også sildefileterne op i en si og lad dem afdryppe, skyl dem gerne under den kolde hane først.

Skyl æblet og skær det i små tern. Pil rødløgene og hak dem meget fint. Halver cornichonerne på langs to gange, så du står med fire cornichon “stave” fra hver cornichon. Hak stavene fint.

Kom æbler, rødløg og cornichoner op i en stor skål. Brug gerne en anden end den du skal servere silden i. Tag en sildefilet ad gangen og hold den over skålen med dine fingre. Klip mundrette bidder af hver sildefilet, indtil du har brugt alle fileterne. Når du gør det på denne måde, altså klipper i stedet for at skære, så slipper du for sildelugten på dit skærebræt.
Du kan også sagtens skære silde ud, hvis du bedre kan lide at gøre det sådan. Gør du det, vil jeg anbefale dig at skære en citron over og så gnide spækbræt og kniv med en halv citron bagefter. Citronen fjerner den grimme lugt og smag af silden.
Dette kan du i øvrigt gøre med stor succes efter udskæring og lignende af lugtende, stærkt smagende og på anden vis gennemtrængende ting. på dit skærebræt 🙂

Tilbage til rødbede-æble silden. Kom cremefraichen op i skålen til de andre ting. Kværn en smule peber over sildeblandingen og rør forsigtigt hele blandingen sammen. Sæt skålen til side.
Skær rødbede skiverne i små tern og kom dem op i skålen til silde blandingen. Vend forsigtigt rundt. Jo mere du vender rundt i blandingen, jo mere lyserød bliver den. Det hele skal selvfølgelig vendes godt sammen. Kom blandingen i den skål, du gerne vil servere den i.Rødebede-æblesild

Sæt skålen i køleskabet indtil 30 minutter før den skal serveres. Tag skålen ud og nu kan du se, at rødbedens farve virkelig har trukket igennem. Hist og pist i rødbede-æble silden er der små stykker pink fyld og det giver lige retten et pift på kuløren. Rødebede-æblesildSmukt farvespil 🙂

Spis silden på rugbrød og sørg for at få en god portion af det lækre fyld med. Det smager friskt, syrligt og sødt på én gang. Der er sprødhed, knas, bløde og cremede fornemmelser og din mund bliver fyldt med juleglæde 🙂 Det er en virkelig fantastisk ret med sild, der er blevet en fast del af vores julebord.

I dag står dagen også i frokosten tegn, min søde far har nemlig inviteret på fødselsdags frokost og det glæder jeg mig til. Jeg glæder mig til at hygge sammen med familien i mine forældres dejlige oase. De bor det skønneste sted, midt i naturen omgivet af træer, tæt på havet og beriget med et enormt dyreliv. Smukke fugle, egern, rådyr og selv Mikkel ræv holder til på deres grund, så jeg skal sidde foran brændeovnen og se på det smukke dyreliv, imens de skønne dufte af mad kravler ind i mine næsebor. Ihh hvor bliver det dejligt, men det bedste af det hele, bliver at være sammen med min familie 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.