Når man er så passioneret omkring mad, som jeg er, så har kvaliteten af råvarer en rigtig stor betydning. Jeg udvælger altid mine råvarer meget nøje og nænsomt. Jeg dufter, føler, og undersøger nøje de varer, der bliver puttet i min kurv, når jeg handler. Jeg er ikke fanatisk omkring økologi, men køber gerne økologiske varer. Jeg køber altid økologisk rørsukker, økologiske citrusfrugter – de skal være usprøjtet, når jeg skal bruge skallen i mine retter, økologisk mel og ja, egentlig køber jeg en del økologiske varer. Men fanatisk omkring det, det er jeg ikke.
Det, der er vigtigst for mig, det er kvaliteten. Brug fem minutter ekstra, når du handler ind, på at vælge de rigtige tomater, det pæneste salathoved, de flotteste æbler og så videre. Undersøg de frugter og grønsager, du vil købe. Det er helt i orden, at rode og rage, så du får det bedste. Bare du husker på, at du ikke skal smide rundt med frugterne, salaten, agurkerne eller de andre frugter og grønsager. Jo mere de bliver smidt med, jo kortere en holdbarhed får de. De skal behandles nænsomt og forsigtigt, de skal behandles med kærlighed.
Husk også at købe sæsonens frugt og grønt. Tomater i december er bare ikke noget værd, find et alternativ, brug soltørret tomat i salaten i stedet for, eller riv lidt rødbede fint, skyl den godt og kom den i salaten for lidt farvespil og lækker smag. Jordbær i december er også et no go, med mindre du sidder i Egypten og kan få dem helt friske fra jordbæravlerne 🙂 Jeg er sikker på, at du forstår, hvad jeg mener, når jeg siger sæsonens frugt og grønt.
Nedenfor har jeg listet nogle af mine favoritråvarer op, som måske kan inspirere dig til at ændre lidt på dine fødevarer vaner i en rigtig god retning 🙂