Pommes anna

Pommes anna

Pommes anna er en delikat måde at tilberede de til tider lidt halvtriste kartofler på. Pommes anna er dog på ingen måde en sund kartoffelret – der skal nemlig bruges en god portion dejlig dansk smør 🙂Pommes annaIndbydende tilbehør

På trods af det ikke så sunde ved pommes anna vil jeg helt klart anbefale dig at prøve den, smagen er sublim og så er den relativ let at lave.

Pommes anna er perfekt som tilbehør til en gæstemiddag, da de kan laves dagen før og dermed spare dig for en del arbejdstid i køkkenet lige før gæsterne kommer 🙂

Server både pommes anna til det gode oksekød og den lækre kylling – mulighederne er mange.

Til 3-4 personer – afhængig af tilbehør og sult – skal du bruge:

1 kg gode danske kartofler

125 g god smør

½ bundt frisk timian

1 fed hvidløg

½ banan skalotteløg

Havsalt og friskkværnet peber

6 folieformer – leverpostejsstørrelsen

Tørrede bønner eller ris – som til blindbagning af tærter

Tænd ovnen på 160 grader, ikke varmluft.Pommes annaDen lækreste kartoffelret

Skræl kartoflerne og skær dem i 1 mm tynde skiver på et mandolinjern. Pommes annaTynde skiver af dejlige kartofler

Smelt imens smørret i en gryde ved svag varme. Fjern gryden fra varmen, når smørret er smeltet.

Skyl og tør timianen. Hak den fint. Pil skalotteløg og hvidløg og hak begge dele meget fint.

Bland timian, hvidløg og skalotteløg i smørret og sæt til side.Pommes annaKrydret smør – gyldent og lækkert

For 3 folieforme med bagepapir og fordel lidt af den gode, krydrede smør i bunden af formen. Fordel et lag kartofler ovenpå smørret. Drys med lidt havsalt og friskkværnet peber og kom lidt krydret smør ovenpå. Fordel endnu et lag kartofler, krydr med havsalt, peber og smør og fortsæt på den måde indtil du har fyldt de tre forme op. Tryk gerne kartoflerne let ned, så de ikke er højere end max 4 cm. Det sidste lag skal være kartofler og ingen krydderier.Pommes annaLag på lag på lag på lag

For de sidste tre forme med bagepapir og fordel bønnerne heri. Sæt disse forme ovenpå de andre, så dine pommes anna bliver bagt under let pres.Pommes annaPommes anna under pres 😉

Sæt formene midt i ovnen og bag dem i halvanden time.

Når bagetiden er gået, tager du formene ud af ovnen og lader dem køle helt af på en rist. Pommes annaen skal være helt kold, førend du fortsætter med dem.

Her kan du faktisk stoppe og sætte formene i køleskabet til dagen efter. Du kan også lave dem om formiddagen og lade dem stå på køkkenbordet til du skal bruge dem til aftenens middag.

Før de lækre pommes anna skal serveres, skal de lige have den sidste finish, så de bliver helt lækre og delikate 🙂

Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

Tag dine pommes anna ud af formene og del hver portion midt over, så du ender med seks portioner.

Læg dem ved siden af hinanden på bagepladen og sæt dem i den varme ovn i cirka 15 minutter, indtil kanterne er sprøde og gyldne.

Server pommes anna rygende varme som lækkert tilbehør til den gode steg eller den lækre kylling, mmmhhh.Pommes annaSprøde, let karamelliserede kanter, blødt krydret indre – en kartoffel med smag!

Top, bund og kanter på disse små syndige frækkerter er vidunderlige sprøde og lækre og midten er blød og smagfuldt krydret. Hvidløget og den lækre timian giver et skønt modspil til den relativt store mængde smør, der giver en delikat rundhed i smagen. Pommes anna er en eksklusiv og lækker kartoffelret, der er perfekt til en festlig anledning. Pommes anna imponerer og overrasker, lækkert!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.