Pære marmelade

Pære marmelade

Pære marmelade er en vidunderlig mørk sag, der både har pærernes sødme og en snert af jul i krydderierne deri. Denne lækre næsten geleagtige marmelade er min nye yndlingsmarmelade, og den smager uforskammet godt både på en skive ristet brød, til julens æbleskiver eller som tilbehør til ostebordet, hvor den både klæder de milde og de stærkere gerne bløde oste, uhm.

Pæremarmeladen er også en rigtig god værtindegave.

Jeg har brugt conference pærer til marmeladen, da er smeltende møre, når de er modne og de har en skøn sød smag, der gør, at jeg ikke bruger så meget sukker i denne marmelade.

Til 1 stort glas, skal du bruge:

Modne conference pærer – i skrællet og uden kernehus vægt, skal der være 500 g

100 g rørsukker + 3 tsk. til Melatin

½ dl vand

1/4 tsk. stødt nelliker

1/4 tsk. stødt kardemomme

1 1/4 tsk. Melatin

Atamon til at skylle glasset i

Skær de skrællede og udkernede pærer i smalle både og kom dem i en gryde sammen med vand, sukker og krydderier. Læg låg på gryden og lad pærerne simre i ca. 30-40 min. Rør i dem flere gange, så de ikke brænder på. Marmeladen må ikke buldrekoge, den skal bare simre.

Skold imens glasset i kogende vand og skyl det med Atamon – husk låget. Så holder marmeladen længere, med mindre du bliver lige så vild med den, som jeg er – for så forsvinder den lynhurtigt.

Rør Melatinen ud i de 3 tsk. rørsukker og sæt til side.

Når marmeladen har simret i ca. 30 min, tjekker du om pærerne kan moses med en ske. Kan de det, skal gryden af varmen, hvis ikke, så skal de lige have fem minutter mere.

Blend marmeladen lidt groft med en stavblender, der må gerne være små stykker af hel pære tilbage i marmeladen.

Rør melatin- og rørsukkerblandingen i marmeladen og sæt gryden tilbage på blusset, når det er rørt ud. Bring marmeladen i kog og lad den simre 2-3 min.

Hæld den varme marmelade på glasset og luk det til med det samme.

Pæremarmeladen får en mørk farve fra nellikerne og de giver, sammen med kardemommen, det skønneste modspil til de sødmefulde modne pærer. En skøn og enkel blanding af lækre råvarer, der giver en vidunderlig smagfuld marmelade, som både børn og voksne vil elske. Den lille mængde af krydderier, gør at de ikke overdøver pærernes sarte smag, men derimod forstærker deres sødme og den vidunderlige rene smag, som pærer har.

Lav en større portion med det samme og forær et glas eller to væk og du vil blive takket med glæde 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.