Karamelliserede løg

Disse løg er en delikatesse uden sidestykke. De pifter en almindelig hot dog eller burger op og løfter den til en delikat lækkerbisken.

Til 2 personer skal du bruge:

2 store løg

Smør og olivenolie til stegning

Røget paprika

Almindelig paprika

Havsalt og friskkværnet peber

6-8 tsk. rørsukker

Pil løgene og skær dem i halve på tværs af ringene. Snit løgene i tynde halvmåne-ringe. Kom fedtstoffet på en varm pande og drys friskkværnet peber på. Når fedtstoffet bruser, tilsætter du løgene. Svits løgene et par minutter under omrøring. Krydr med lidt havsalt, en smule røget paprika – du skal ikke engang bruge 1/4 tsk. og lidt almindelig paprika – heller ikke for meget. Nu tænker du sikkert, at den røgede paprika kan være lige meget, men det kan den altså ikke. Den giver et lille røget efterspil på din tunge og pirrer dine smagssanser – den er lige det pift, som karamelliserede løg elsker.

Tilsæt 6-8 tsk. rørsukker og rør rundt. Skru ned for dine løg til lidt under medium varme og lad dem hygge sig på panden, forholdsvist i fred og ro. En gang imellem vil de dog gerne forstyrres af en palet. Lad løgene stege i ca. 10 minutter, indtil de har en lækker rødbrun farve. De svinder en del ind, men smagen bliver komprimeret i løgene – det er som om at løgene suger al deres saft og kraft ind i sig selv og når du så spiser dem, eksploderer de i din mund i et orgie af sødme, syrlighed, styrke, der alle danser tango med det røgede efterspil – det er bare lækkert.Karamelliserede løg

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.