Grillede grøntsager

Grillede grøntsager

Grillede grøntsager smager vidunderligt til et stykke lækkert fyldt kyllingebryst eller en god bøf, eventuelt lavet på grillen 🙂

Grillede grøntsager kan både laves på grillen og på en grillpande i køkkenet – du kan derfor både lave dette skønne tilbehør sommer, som vinter 🙂Grillede grønsagerSkønt sommer tilbehør

Til 2-3 personer skal du bruge:

1 stor squash eller 2 mindre

1-1½ bundt nye gulerødder – om vinteren bruger du bare de mindste i posen og du kan supplerer med vinterens andre skønne rodfrugter; pastinakker og persillerødder

3 spsk. olivenolie

2 spsk. akaciehonning

1½ spsk. hvidvinseddike

Friskkværnet peber og havsalt

Evt. 2 tsk. smukke nigellafrø

Skyl squashen godt og skær enderne af den. Halver squashen på langs og del herefter hver halvdel endnu en gang på langs, så du ender med fire squash både. Skær kernerne ud af hver båd. Del bådene på midten, så du får 8 både i alt.

Skær de 8 både i mindre stave, dog ikke for tynde, så bliver de slatne på panden.

Skyl gulerødderne godt og skrab dem, hvis du synes, at det er nødvendigt. Behold gerne 3 cm af den grønne top – husk at skylle den godt, så eventuelle jordrester forsvinder.

Lad de små gulerødder være hele og del de tykkeste i to eller fire stænger, så de passer med de små i tykkelsen.

Varm grillen godt op (eller grillpanden) og grill de lækre grøntsager cirka 3 minutter på hver side, til de får fine mørke grillemærker og er blevet varme hele vejen igennem.

Toppene på gulerødderne kan branke en smule, men det gør ikke så meget.Grillede grønsager

Smukke grøntsager i skøn marinade, mmmhhh

Imens grøntsagerne hygger sig på grillen/grillpanden, laver du en skøn marinade i et fladt fad.

Bland olivenolie, eddike og honning i et fladt fad.

Tilsæt nigellafrøene og en smule havsalt og friskkværnet peber – rør marinaden sammen og kom de varme grøntsager ned i fadet med marinaden, når de er blevet smukt grillet på alle sider 🙂

Vend grøntsagerne rundt i marianden – brug to spiseskeer, det er det letteste, så falder grøntsagerne heller ikke fra hinanden.

Lad de skønne grillede grøntsager trække i den skønne marinade i fem minutter, inden du serverer dem.Grillede grønsagerSkønt farvespil af orange, grønt, lyst og mørke grillmærker – en delikatesse for øjnene

Varmen fra grillen giver en skøn dybde i både squashen og gulerødderne og deres naturlige sødme får en helt ny dimension, der er meget mere intens og delikat. Turen på grillen giver en skøn let brændt smag til grøntsagerne, som klæder dem rigtig godt. Den syrlig-søde marinade komplimenterer de dejlige grøntsager og nigellafrøenes pikante smag, fuldender denne dejlige grillede smagsoplevelse.

Et skønt, let og lækkert tilbehør til de fleste former for kød, hvad enten det laves på en grille eller på en pande 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.