En lille og let, men dog mættende omelet, der også kan bruges til brunch, frokost og en hurtig aftensmad, for de ikke så sultne 🙂
Til 5 personer, eller 2 meget sultne:
5 æg – som altid anbefaler jeg, at du som minimum bruger skrabeæg, aldrig buræg
1 dl mælk – hvilken slags du vil bruge, er op til dig selv, jeg bruger minimælk
4 forårsløg – renset og med så meget af det grønne som muligt
5 skiver serranoskinke eller parmaskinke
½ frisk mozarellaost
Olivenolie
15 drej med en peberkværn
Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
Smør fem ramekiner med olivenolie, bare en smule i hver ramekin, og gnid det godt ind i bund og på sider.
For hver ramekin med en skive serranoskinke, så det går op ad siderne.Læg et lille stykke mozarellaost i hver ramekin, jeg brugte en halv klump til fem skåle, så et stykke med størrelse på en 2-krone passer.Pisk æg og mælk sammen i en skål. Skær forårsløgene ud i tynde skiver og tilsæt æggeblandingen. Kværn frisk peber i blandingen og rør godt sammen. Hæld æggeblandingen i ramekinerne og kværn lidt ekstra peber over.Bag dem midt i ovnen i 15-20 min.Server med rugbrød eller langtidshævet kurvebrød.
Som en let aftensmad eller frokost er en tomatsalat rigtig lækker tilbehør.
Du kan servere dem i ramekinerne eller du kan vippe dem ud og servere dem på et fad. De smutter lige ud af ramekinerne, hvis du har smurt dem godt 🙂