En hurtig lækker og enormt sund ret, der er lavet på meget kort tid. Ren win-win 😉
Til 2 personer:
300 g. kyllingefilet
2 fed hvidløg
1 stykke frisk ingefær på størrelse med en tommeltot
½ rød chili
1-2 lime
4 spsk. soya
4-500 g grønsager (gerne frosne – de skal ikke tøes op først)
Evt. 2 blokke nudler (kog dem, imens du laver det andet)
Hak hvidløg og chili fint, skræl ingefæren og riv den på den fine side af et rivejern. Skær kyllingekødet i strimler.
Nu går det hurtigt og du skal blive ved din wok eller sauterpande.
Tænd for fuldt blus under din wok, tilsæt en god sjat olie. Når det er varmt tilsætter du chili, hvidløg og ingefær. Svits et minut – det må ikke blive brunt!
Tilsæt kyllingekødet og svits indtil det skifter farve.
Tilsæt grønsagerne og lad dem stege med indtil de er møre, men med lidt bid. Tilsæt saften af limen og soyaen, smag til. Det skal være stærkt, syrligt og salt. Du skal måske tilsætte lidt mere lime og/eller soya.
Hvis du vil have nudler i, skal du tilsætte dem, inden du tilsætter lime og soya. De suger en del.
Server rygende varm og nyd en hurtig og lækker ret, der er stærkt vanedannende 🙂
Enig!!!!?Tilsæt en dåse kokosmælk , det skader ikke ??
Kære Ann Birgitte,
Dejligt at du også kan lide denne lækre og lette ret. Den er en af mine ubetingede favoritter 🙂
Tak for tippet med kokosmælken – det må jeg prøve 🙂
Kh Helene
Smager så englene synger..uhmmm ?
Kære Kirsten,
Dejligt at høre 🙂 Det synes jeg også, at det gør 😉 Det er en af mine yndlings hverdagsretter 🙂
Kh Helene
Hvorfor skriver du spørgsmålstegn efter hver sætning det virker sgu ret underligt?
Kære Dennis,
Tak for din kommentar. Jeg tror, at det er det medie du ser opskriften på for der er ikke spørgsmålstegn efter sætningerne. Det kan være de smileys, der er, som dit medie viser som spørgsmålstegn ?
Kh Helene