Carpaccio sandwich

Jeg er helt vild med carpaccio. Blandingen af det lækre, møre kød med de knasende sprøde pinjekerner, den salte parmesanost og olivenolies blødhed, der runder det hele perfekt af, mmhh.Carpaccio sandwich

Derfor er denne sandwich også en af mine favoritter.

Til to personer skal du bruge:

2 lækre ciabattaboller

2 håndfulde baby salatblade

1 pakke carpaccio

1 rødt dansk æble – de grønne duer ikke, de er alt for kedelige i smagen og har ikke den samme sprødhed eller kombination af syre og sødme, som de røde æbler har

2 spsk. ristede pinjekerner

2 spsk. tomatpesto

Lidt limesaft

Ekstra jomfruolivenolie

Flager af parmesanost – de er super lette at lave – brug en kartoffelskræller og skræl flager af din parmesanost – skræller du på den lange lede, får du lange flager og på den korte led får du, selvfølgelig, korte flager – kombiner eventuelt de to slags – det ser flot ud

Begynd med at riste dine pinjekerner. Sæt en lille stegepande over ved medium varme – du skal IKKE bruge fedtstof. Når panden er varm, hælder du pinjekernerne på og rister dem, indtil de er gyldne. Du skal have din opmærksomhed på dem, for det går hurtigt og pludselig er de brændte og så smager de ikke godt. Fjern panden fra varmen og fortsæt med bollerne.

Lun bollerne og flæk dem. Smør hver halve bolle med lidt tomatpesto, og fordel salatbladene på bunden af hver bolle. Carpaccio sandwich

Fordel kødet på bollerne – ikke i en stor klump, men lidt pænt fordelt ud på hele underbollen. Carpaccio sandwich

Ser det ikke lækkert ud?? 🙂

Skær æblet i tynde skiver, de skal ikke være meget tykkere end 2-3 mm, og læg skiverne ovenpå kødet.Carpaccio sandwich

Der smuttede lige et par skiver tomat med i min første version af sandwichen – det smager ikke dårligt, så det kan du prøve, hvis du har lyst 🙂

Fordel pinjekernerne og flagerne af parmesanost på toppen. Dryp den lækre gyldne olivenolie over og en smule limesaft. Limesaften giver den lidt tunge kødsmag et løft og tilfører kødet syre, der mørner. Carpaccio sandwich

Billedet blev taget inden de små, lækre pinjekerner kom på.

Læg overbollen på og server din carpaccio sandwich eller pak den ind og tag den med på arbejde til din frokost og svælg i dine kollegaers misundelige blikke 😉


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.