Pærekage med ingefær

Pærekage med ingefær

Pærekage med ingefær er en skøn efterårskage, der er let at lave og har en skøn smag af modne pærer og krydret ingefær, uhm.

Pærekagen er perfekt til efterårets dejlige hyggestunder og den smager fantastisk både lun og kold 🙂Pærekage med ingefærSkøn og lækker efterårskage

Til en lille familie skal du bruge:

190 g stuetempereret smør af den gode slags

190 g hvedemel

190 g lyst rørsukker

3 store æg fra en glad høne

1 ½ tsk. bagepulver

1 nip fint salt – bare et lille et

40 g syltede ingefær – ikke sushi ingefær, men den i sirup

150 g moden pære i små tern – skrællet vægt

1 ½ spsk. mælk fra en meget sød ko

80 g ricottaost

4 spsk. sirup fra den syltede ingefærPærekage med ingefærComfort food i kageform

Skær ingefæren ud i bitte små tern og læg dem til side.

Varm ovnen op til 175 grader – ikke varmluft.

Rør smør og rørsukker sammen i en stor skål – brug gerne en køkkenmaskine. Blandingen skal blive let, lys og luftig. Tilsæt de skønne æg, et ad gangen og rør imellem hver tilsætning.

Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål og tilsæt melblandingen til smørblandingen, imens du rører forsigtigt. Tilsæt også mælken.

Rør endnu en gang og tilsæt så ricottaost, de små lækre pære tern og den parfumerede ingefær. Rør dejen godt sammen.

For en lille brødform (9x17x8 cm) med bagepapir. Jeg bruger en lille brødform, da det giver en højere og smukkere kage, end den traditionelle 1,5 eller 2 liters brødform. En form af den størrelse giver en fladere og tristere kage, at se på, ikke at spise 😉

Hæld dejen i formen og bag den skønne kage i cirka 50-60 minutter. Begynd med 45 minutter og tjek om kagen er gennembagt ved at stikke en kødnål ned i den; hvis der hænger dej ved, skal den have lidt længere.Pærekage med ingefærDelikat kage med vidunderlig smag

Når kagen er færdigbagt, gylden og lækker, tager du den ud af ovnen. Imens kagen stadig er varm, hælder du forsigtigt siruppen over den smukke kage. Den varme kage suger siruppen til sig og den bliver endnu bedre 🙂

Lad kagen køle af i formen på en rist. Server kagen lun eller helt afkølet – begge dele smager fantastisk på hver sin måde.Pærekage med ingefærSaftig, sødmefyldt og stærkt vanedannede 😉

De små stykker pære smelter ind i kagen og overrasker med små sødmefyldte smagsbomber. Ingefæren giver en vidunderlig dyb krydret smag til kagen og de ligger som små stykker smeltet bidder af himlen gemt godt i den.

Pærekagen er en absolut efterårs klassiker og et skønt alternativ til den klassiske pæretærte.