Fragilitélagkage med jordbær

Sommerlig syndig lagkage med jordbær, råcreme og skrøbelige fragilitébunde. En rigtig lækker sommerdessert.Fragilitélagkage med jodbær

Skal du bruge kagen om aftenen, kan du lave bundene om eftermiddagen.

Til et stk. fragilitélagkage med fyld, skal du bruge:

4 æggehvider fra str. L æg

180 g rørsukker

50 g. finthakket mandler

Tænd ovnen på 150 grader varmluft – ja, du læste rigtigt, varmluft. For én gangs skyld har jeg bagt ved varmluft. Når det er marengs og du skal have flere plader i ovnen, er det både en nødvendighed og så gør det ikke så meget til marengs.

Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt så sukkeret og pisk igen. Tilsæt mandlerne og vend dem forsigtigt i marengsen – du må ikke piske, for så pisker du al luften ud af din marengs og så bliver din kage ikke god.

Beklæd tre bageplader med bagepapir og fordel marengsen her på. Smør marengsen ud til tre cirkler af ca. 2 cm tykkelse.

Fordel de tre plader i ovnen og luk ovnlågen i med en grydeske i klemme. Brug helst en af træ af hensyn til varmen. Bundene skal bage i ca en time. Byt rundt på pladerne tre-fire gange, afhængigt af hvor ujævnt din ovn bager. Der er ikke nogen ovne, der bager fuldstændig jævnt.

Imens bunden hygger sig i ovnen, kan du lave råcremen.

4 pasteuriseret æggeblommer

2 spsk. rørsukker

½-1 spsk. vaniliesukker, afhængig af hvor sød, du vil have din råcreme – du kan også bruge vaniliestænger, jeg havde desværre ikke nogen, derfor vaniliesukkeret.

1 flaske cremefine til piskning

Pisk æggeblommer, sukker og vanilie sammen til det er lyst og skummende. Det tager ca. 3 minutter. Pisk derefter cremefinen stiv i en anden skål. Vend halvdelen af cremefinen ned til æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen. Når det er blandet godt sammen, tilsætter du resten af den piskede cremefine til æggeblandingen og vender forsigtigt sammen. Sæt råcremen i køleskabet indtil, kagen skal lægges sammen.

Du har stadig god tid, førend bundene er bagt. Husk nu at bytte lidt rundt på pladerne. Du kan bruge resten af ventetiden på at skylle og rense 800 g gode lækre danske jordbær (eller italienske, tyske, spanske – hvad du lige kan få fat i). Skyl dem godt for sand og jord og nip så den grønne blomst af. Nipper du blomsten af inden, du skyller dem, bliver de vandede. Tag en dyp tallerken og en lille underkop; vend underkoppen på hovedet og læg den ned i bunden af den dybe tallerken, læg de skyllede jordbær ovenpå underkoppen. På den måde undgår du, at jordbærrene bliver smattede af den lille smule rest vand, der hænger ved dem fra skylningen. Sæt jordbærrene til side – ikke på køl, så mister de deres lækre solmodne smag.

Når bundene er sprøde og let gyldne, er de færdige. Lad dem blive i ovnen, med ovnlågen på klem, indtil du skal bruge dem. Pakker du dem ind, bliver de seje.

Når du skal servere kagen, tager du den første bund og lægger på et fint lagkage fad, herpå fordeler du en tredjedel af råcremen, ovenpå råcremen lægger du skiver af jordbær. Dette gentager du ved næste bund og når du har lagt den sidste bund på, fordeler du den sidste råcreme og de sidste jordbær herpå. De sidste jordbær nøjes du med at halvere; det ser meget flottere ud ved serveringen. Klip lidt frisk mynte over kagen og server. Mynten giver et lækkert pift til smagen og så fryder det øjet.Fragilitélagkage med jordbær


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.