En skøn, forførende dessert med fantastisk smag. Den passer godt til en ekstra særlig aften 😉Smuk farver og fantastisk smag 🙂
Til seks personer skal du bruge:
2 pasteuriseret æggehvide
80 g rørsukker
10 g usødet kakao
25 g mandelflager
Tænd ovnen på 150 grader og gerne varmluft. Så får du det bedste resultat med fragilite. Ja, du læste rigtigt – jeg sagde varmluft.
Pisk æggehviderne stive og kom rørsukker og kakao i. Pisk godt sammen. Æggehviderne falder lidt sammen undervejs. Vend til sidst mandelflagerne i. Fordel dejen i seks store klatter på en bageplade med bagepapir.
Bag dem midt i ovnen i 30 minutter med ovnlågen på klem, brug en grydeske af træ til at sætte i klemme i ovnlågen.
Bundene kan bages om formiddagen og stå i ovnen, indtil desserten skal serveres om aftenen.
Safrancremen kan serveres både lun og kold, den kan derfor også laves i god tid, hvis den skal være kold. Skal den være lun, bliver du nødt til at vente med at lave den til sidste øjeblik.
1/4 g safrantråde – det svare til en halv pakke. Safran kan købes i flere større supermarkeder
1 tsk. rørsukker
½ tsk. kogende vand
75 g hvid chokolade
1 dl skyr rørt op med en smule vanilie
30 friske brombær
30 friske hindbær
60 friske blåbær
Kom safran og sukker i en morter og knus det godt sammen. Kom det over i en skål og tilsæt det kogende vand. Rør godt sammen, så du får en skinnende orange-rød lage. Smelt chokoladen over vandbad. Når chokoladen er smeltet tilsætter du safran-sukkerlagen og pisker det godt sammen med en håndmikser. Det virker grynet/klumpet, men bare rolig – det forsvinder igen. Tilsæt skyr til sidst og pisk cremen godt sammen, til den er skinnende og blank – stadig med håndmikseren.
Læg de fine fragilite bunde på seks tallerkner. Hvis dine bunde bliver ligesom mine, så har de en flot buet overflade og er nærmest hule under bunden, og så skal de vende med bunden opad på tallerknen. Fordel en god mængde friske bær i hver bund og top med den flotte gule safrancreme.
Denne skønne smag af hvid chokolade og safran passer fantastisk godt til de friske og let syrlige bær. Bunden giver en sprødhed til denne lækre dessert, som passer perfekt den bløde creme og de dejlige bær. Den er en sikker vinder på ethvert dessert bord. Flot, forførende og yderst delikat 🙂