Brownies uden chokolade

Brownies uden chokolade

Første gang jeg bagte disse brownies, var jeg sikke på, at de var mislykkedes; de var flade og virkede tunge og alt for tætte i konsistensen, men inden jeg smed hele pladen ud, skulle jeg alligevel lige smage på dem og jeg var solgt.Brownie uden chokoladeLækker konfektagtig brownie, mums

De er overvældende intense og fyldige i smagen og har en snert af karamelliseret kant; de er ikke tunge på den dårlige måde – tværtimod, så er de nærmest konfektagtige i konsistensen.

De er blevet bagt mange gange siden og  det er nu på tide, at jeg deler opskriften på disse brownies med dig 😉

Til en bradepande på 20×30 cm skal du bruge:

150 g smør af den gode slags

3 store æg fra en glad og veltilpas høne

4½ dl rørsukker

2 1/4 dl hvedemel

6 spsk. god usødet kakao

2½ tsk. vaniljesukker

1 knivspids fint salt

Tænd ovnen på 170 grader, ikke varmluft.

Smelt smørret i en lille gryde og lad det køle af. Pisk æg og sukker sammen i en skål til det er lyst og luftigt, det tager cirka 5 minutter.

Kom mel, kakao, vanilje og salt i en anden skål. Rør det sammen og sigt det i ægge-sukkerblandingen. Tilsæt også det smeltede afkølede smør. Vend dejen forsigtigt sammen og fordel den i en bradepande på 20×30 cm, der er foret med bagepapir.

Bag kagen midt i ovnen i cirka 20-30 minutter. Mærk efter med en kødnål om kagen er gennembagt; hvis der sidder lidt dej fast på kødnålen efter 20 minutters bagetid, skal kagen have lidt længere.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen på en rist. Brownie uden chokoladeDelikat “mislykket” kage 🙂

Kagen smager allerbedst dagen efter den er bagt. Det giver den tid til at “sætte sig” og blive lækker, konfektagtig i konsistensen.

Smagen er dyb og intens og på trods af, at kagen ikke har set skyggen af chokolade, har den en fyldig chokoladesmag.

Skær kagen ud i mindre stykker og voila, du har nu en lækker brownie bagt uden chokolade 🙂Brownie uden chokoladeBrownie pyntet op til narrestreger 😉

Server den, som den er eller med en kugle god vaniljeis og lidt friske bær til. Du kan også røre lidt skyr med lidt vaniljesirup og putte på toppen af hver brownie og pynte med friske, danske hindbær – det smager vidunderligt og det er en perfekt dessert ovenpå en god sommermiddag 😀Brownie uden chokoladeLækker og let sommerdessert, mmmhhh


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.