Blåbærboller

Boller kommer i mange varianter og denne er en af de sødere af slagsen. Blåbærboller

Til 10-12 store boller skal du bruge:

50 g gær

5 dl lunken vand

1 dl skyr

1 spsk. kardemomme

½ tsk fint salt

200 g havregryn

ca. 500 g hvedemel

125 g blåbær

50 g hyldesukker eller rørsukker

Smuldr gæren i en skål og tilsæt vandet, rør gæren ud. Tilsæt skyr, kardemomme, salt og havregryn. Rør sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen, det er ikke sikkert, at du skal bruge så meget mel, det afhænger af den type hvedemel du bruger. Rør mel i, indtil du kan ælte dejen. Ælt dejen godt sammen (se under Tips og tricks) og lad den hæve tildækket i en time.Blåbærboller

Form dejen til 10-12 store flade boller og læg dem på en bageplade. Blåbærboller

Tænd ovnen på 200 grader, ikke varmluft, aldrig varmluft til brød og kager. Lad dem hæve i ti minutter. Tryk fem bær ned i hver bolle, de skal trykkes godt ned og lad bollerne hæve yderligere ti minutter.Blåbærboller

Pensl bollerne med mælk og drys dem med hyldesukker eller rørsukker. Blåbærboller

Bag dem midt i ovnen i 20-25 minutter. Lad dem køle af på en rist og spis dem nybagte, enten som de er eller smurt med lidt smør. De er svampede og lækre. Bruger du hyldesukker, smager de af sol og sommer og varmen får blåbærrenes sødme til at træde endnu mere frem. Det er ren win-win 🙂 Du kan også undlade at drysse dem med sukker og så have en mere neutral bolle. Det er helt valgfrit 🙂Blåbærboller


2 thoughts on “Blåbærboller”

  • hej. bollerne ser lækre ud, dem må jeg prøve, men har lige et spørgsmål…

    Kan man ikke bare blande blåbærrene i dejen så man får bær i over og underbollen?

    • Kære Annemette,

      Det kan man godt – dog farver blåbærrene en del, så for at undgå blå-lilla boller, valgte jeg kun at trykke dem ned i toppen. Jeg er dog sikker på, at bollerne også smager skønt, når blåbærrene er i hele bollen 🙂
      Lad mig høre, hvordan det går med at putte blåbærrene i dejen 🙂

      Kh Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.