Lime-birkes småkager

Jeg sidder ved mit nye skrivebord 😀 på vores fælles kontor og nyder roen. Jeg trængte til en dag for mig selv, hvor jeg kunne gøre lige, hvad jeg havde lyst til, så kæresten var så sød at tage sønnike med på hyggedag med shopping og café besøg. Så de nyder uden tvivl dagen lige så meget, som jeg gør 🙂Kontor

Jeg havde store planer for dagen; jeg skulle sidde i sofaen og dum-zappe på fjernbetjeningen med en kop kaffe ved siden af mig, danse rundt i stuen til højt musik, flytte om på alt mit nips, skråle med til alle mine yndlingssange for fulde gardiner, tulrer rundt i nattøj hele dagen, tage et langt varm bad, spise en masse usunde ting, rydde op i nogle af alle mine løsblade opskrifter og måske læse i en bog.

Ved du hvad jeg har lavet? Jeg har bagt lime-birkes småkager, lavet en dej til et surdejsbrød (der skal hæve meget længere, end jeg regnede med – næste gang læser jeg hele opskriften, inden jeg kaster mig ud i det), lavet panna cotta til aftenens dessert, drukket en enkelt kop kaffe (jeg ville gerne have haft mere, end den ene kop), danset en halv dans i stuen til højt musik i nattøj, fundet en savnet opskrift på rødbedesuppe og taget et hurtigt varmt bad. Måske jeg skal bede om en alene-dag igen i morgen, for at nå alle de ting, jeg ikke har nået i dag? Lime-birkes småkager

Narj, jeg vil egentlig gerne hygge med kæresten i morgen – måske en tur i skoven og samle kastanjer og plukke hyld, hvis det ikke regner og så hjem i køkkenet og forberede aftensmaden – i morgen skal vi have braiserede svinekæber. Det har jeg aldrig lavet før, men jeg har hørt meget godt om det og da jeg fandt en pakke i køledisken forleden i supermarkedet, røg de i kurven 🙂 Jeg kan se, at de passer meget godt ind i det tema, jeg har bestemt for dette efterår på min dejlige blog – simremad. Hver søndag vil jeg lave simremad resten af efteråret, helt indtil december måned 🙂 Det bliver super skønt og måske også en udfordring – for hvor mange simreretter kan der eksistere? Jeg har faktisk lavet simremad de sidste to søndage også – først Vildtgryden og i søndags Pulled chicken, så jeg er godt i gang 🙂

I aften skal vi have tapas – det er Fiskens dag i dag og derfor står der både tigerrejer og røget laks på tapas menuen, sammen med en ny variant af Carpaccio med grillet hvid nektarin og ruller af parmaskinke med tomat fyld. Jeg skal jo have indviet de nye skiferplader, jeg købte hos min søde veninde forleden i hendes skønne butik Kri-Stense. Jeg glæder mig til en romantisk middag i stearinlysets skær 🙂 Opskrifterne kommer på i løbet af nogle dage 🙂

Tomaterne er vores egne frilandstomater – de er begyndt at give rigtig godt og der er stadig en del, der mangler de røde kinder – jeg håber snart, at de får dem.Tomater

I går lavede kæresten mad – fredag er ofte min mad-fridag, og jeg nyder det. Det er et af ugens højdepunkter. Han er virkelig dygtig til at lave mad – han tror det bare ikke, men det er han. Han laver ofte en rigtig lækker steak til os med rodfrugter i ovn og sauce til. Jeg er lidt vanskelig med stegningen af min steak og han rammer plet 9 ud af 10 gange og det er derfor, at jeg synes, at han gør det godt. I går var han ikke tilfreds med rodfrugterne – ovnen drillede vist og de blev lidt crispy, men de smagte godt og steaken smeltede på tungen, stegt til perfektion 😀 Fredagssteak

(Beklager, igen, en dårlig billedkvalitet – har lidt lys-problemer, som gerne snart skulle blive løst)

Gad vide om du sidder og venter på, hvornår i dette “lille” indlæg, at der kommer en opskrift? Jeg har vist meget på hjertet i dag – det må være mit nye skrivebord og det hyggelige hjørne, jeg har fået lavet på vores fælleskontor, der får mig til at fortælle løs, ups 😉 Men bare rolig, den kommer her 🙂

Lime-birkes småkagerne jeg bagte i dag er hurtige at lave, de smelter på tungen og smager sødt af birkes, lime og lidt af smør, på den dejlig måde.Lime-birkes småkager

Jeg fik 16 store småkager ud af denne portion:

120 g hvedemel

35 g kartoffelmel

60 flormelis

2 spsk. blå birkes

2 usprøjtede lime – revet skal  af dem

100 g blødt smør – rigtig smør, ikke et blandingsprodukt

1 æggeblomme

Kom alle de tørre ingredienser i en skål, tilsæt birkes og revet skal af de 2 lime. Vend det sammen med hænderne. Tilsæt smørret i små stykker og smuldr dejen sammen. Brug æggeblommen til at samle dejen. Dejen kan godt virke lidt klistret, så skal den have en smule mel mere, ikke ret meget. Saml dejen og form den til en pølse og pak den i film. Læg den i køleskabet en times tid.Lime-birkes småkager

Kom bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 175 grader – som du ved, aldrig varmluft. Skal du absolut bage ved varmluft, skal du kun tænde ovnen på 160 grader.

Rul dejen ud i mellem to stykker bagepapir til 3 mm’s tykkelse. Udstik med et glas eller en figurform småkagerne og læg dem på bagepladen. De skal ikke ligge for tæt – de flyder en lille smule ud, ikke meget. Bag dem ca. 12 minutter til de er gyldne i kanten. Lad dem køle af på en bagerist, inden du spiser dem, pakker dem i en dåse eller forærer dem væk 🙂Lime-birkes småkager Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.