Kyllingesalat med selleri og æble

Kyllingesalat med selleri og æble

En dejlig salat med kylling, æbler og selleri – let at lave og utrolig velsmagende og ikke så tung som traditionel hønsesalat. KyllingesalatSkøn og anderledes kyllingesalat

Jeg serverede denne skønne kyllingesalat til vores julefrokost, hvor maden er traditionel med et twist – med julefrokoster på stribe i december måned er det rart med en lidt anderledes menu, uden at det bliver for specielt – det må jo stadig gerne lugte lidt af jul 🙂

Til 8 personer skal du bruge:

300 g kogt kyllingekød plukket i strimler

150 g renset og groftrevet knoldselleri

2½ stængel fintsnittet bladselleri

1 stort rødkindet dansk æble skåret i tynde stave på 2 cm længde

50 g god hjemmelavet mayonnaise

100 g cremefraiche – brug gerne 18%

1 tsk. dijonsennep

Revet skal af ½ økologisk citron

1 tsk. citronsaft

Havsalt og friskkværnet peber

Rør den lækre hjemmelavet mayonnaise sammen med cremefraichen, kom sennep og citronskal i og kværn lidt peber i blandingen. Rør godt sammen og smag til med lidt citronsaft og lidt havsalt.

Kom kyllingekød, de to slags selleri og æblestavene ned i dressingen og vend det godt sammen.KyllingesalatSmuk og lækker, mmmhhh

Mængden af dressing er ikke overvældende stor, men salaten skal heller ikke sejle i dressing – det er der ingen, der kan lide. Dressingen klæber til de skønne selleri, det møre kyllingekød og det sprøde æble og det er dét, der er meningen 🙂

Smagen er skøn af selleri, æble og skøn dressing. Kyllingen giver en dejlig fylde til denne skønne fortolkning af den klassiske hønsesalat og både børn og voksne kan lide den.KyllingesalatSprød og velsmagende salat

Den groftrevne selleri og de finthakkede stængler af bladselleri er på ingen måde bitre i denne salat, da stykkerne er så små. Det revne knoldselleri bliver saftigt på en helt anden måde og æblernes sødme afrunder bladselleriens markante smag, derfor kan alle selleri forskrækkede mennesker spise denne dejlige salat 🙂

Server den lækre kyllingesalat på groft landbrød eller godt rugbrød – rester af salaten kan fint holde sig i køleskabet i 3 dage.

Opskriften er fra “Efterårsmad, der rusker og rykker”.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.