Kammusling med sesam

Jeg nyder de sidste krampetrækninger af min skønne, lange juleferie. For første gang i mange år sover jeg længe, alt for længe 😉 Jeg tulrer rundt i mit nattøj fra morgen til aften, daser på sofaen med en af mine nye kogebøger og en kop kaffe, spiser lidt for meget konfekt fra jul, ser tv uden indhold, spiser take-away; kort sagt – jeg dovner! og jeg elsker det!!! 😀 😀

Jeg er meget lidt produktiv i mit køkken i disse dage, men bare rolig du bliver ikke snydt for opskrifter 🙂 Jeg tænker faktisk, så det knager over mit nye tema, som jeg løfter sløret for i næste uge – spændende 😀
Indtil jeg afsløret mit nye tema, får du, som lovet, mine opskrifter på mine forretter og desserter fra nytårsaften. Tapas trioDe kan laves som tapas trio alle sammen, som enkeltstående retter eller kombineret to og to. Du kan kombinere dem sammen med flere mindre retter og lave maxi tapas. Du behøver ikke at vente helt til nytårsaften med at lave dem – de er perfekte til en god middag med vennerne, familien eller til den tøse-aften du aftalte sidste år, men du endnu ikke har holdt 😉

I dag får du opskrifterne på de tre forretter jeg lavede; foie gras med svampe, pureret ærtesuppe (som også kan serveres som hovedret eller frokost med lidt godt brød til) og min favorit kammusling med sesampanering, mums 🙂 
Foie gras med svampe og ærtesuppen har jeg linket til ellers ville du bare blive træt af at læse med 🙂
Jeg var vild med alle tre forretter og havde svært ved at vælge min favorit, og de ligger alle meget tæt, men kammuslingen har vundet. Kærestens favorit var foie gras med svampe og det var også min fars favorit. Min mors favorit var ærtesuppen, så jeg fik vist glædet alle med mine forretter 🙂

Kammusling med sesam til forret til 4 personer:

8 kammuslinger str. XL – optøet. Du kan få fine store kammuslinger ved din fiskehandler. I de fleste supermarkeder, kan du købe frosne kammuslinger, det er ofte nogle små triste skabninger, der smager fint, men som ikke kan bruges i denne forret. Kig efter XL kammuslingerne – du kan få dem i Sallings frost afdeling, hvis du ikke kan få dem ved fiskehandleren.

3-4 spsk. sesam – gerne en blanding af hvide og sorte sesam. Jeg brugte en rest af  mit sesamdrys, og det gav en fantastisk smag og et flot farvespil.

3 spsk. soya – gerne en saltreduceret (light). Almindelig soya kan også bruges

Lidt god smør til stegning

Et par håndfulde spæde salatblade

Lidt limesaft og valnøddeolie eller olivenolie

Denne forret skal tilberedes, når dine gæster har sat sig til bords. Kammuslingerne skal ikke stege længe og de må ikke ligge og vente, så bliver de ikke gode. Den er til gengæld hurtig lavet, så mens gæsterne får hældt vin i glasset og sætter sig til bords, går du i gang med at stege de fine hvide kammuslinger.

Sæt en stegepande over god varme. Kom en klat god smør på panden og lad det bruse op. Imens panden bliver varm fordeler du den skyllede og tørrede salat på fire tallerkner. Dryp lidt limesaft (1 spsk. i alt) og lidt valnøddeolie eller olivenolie (1 tsk. i alt) over salaten. Fortsæt med kammuslingerne.

Hæld soya op i en lille skål og sesamdrysset i en anden skål. Vend først kammuslingerne i soyaen og derefter i sesam. Læg de panerede kammuslinger forsigtigt på den varme pande. Fortvivl ikke over, at en del af sesampaneringen falder af. Størstedelen bliver siddende og giver god smag. Lad kammuslingerne stege i 2 minutter og vend dem forsigtigt med en madpincet. Giv dem 2 minutter mere på den anden side. Læg forsigtigt kammuslingerne ovenpå salaten og server med det samme.Kammuslinger med sesamSkønne kammuslinger med lækker panering, mmmhhh

Sesampaneringen giver en skøn let nøddeagtig smag til de lækre kammuslinger, der nu er blevet skinnede hvide indvendig. De har en let blød konsistens og en fantastisk smag. Salaten giver et sprødt og friskt modspil og selvom det er en forret, der ikke ser ud af meget, så bliver du overrasket over, hvor lækkert det smager 🙂
Kæresten er ikke super vild med fisk og skaldyr, men han var ret vild med disse lækre kammuslinger, så du kan sagtens servere dem for selv de mest fiske-forskrækkede 🙂

Vi drak en fantastisk 2007 Ripasso til og for mange vil det sikkert være blasfemi at drikke rødvin til skaldyr, men den passede perfekt både til disse lækre kammuslinger, og til ærtesuppen og den cremede foie gras. Ripasso

Jeg tog et billede af flasken, hvis du nu gerne vil have fat i denne lækre vin til dine kammuslinger, ærtesuppe og foie gras 🙂

Det er løfter simpelthen et måltid flere dimensioner, når vinen bare passer perfekt til maden. Jeg tænker lidt på, om det var årsagen til, at 4 personer drak 7 flasker vin nytårsaften? 😉Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.