Julebag

Julebag

Jul er lig med julebag og jeg har her samlet nogle af mine yndlings opskrifter på julesmåkager til dig 🙂

Håkonskagen er et absolut must i julesmåkage repertoiret herhjemme. Hvert år bager jeg flere og flere af dem og forærer rigtig mange af dem væk til familien, venner, arbejdskollegaer og naboer. En sødmefuld og sprød småkage med noter af marcipan og en skøn karamelliseret sukkerkant. Et sikkert hit ved alle, der smager den 🙂

Mine krakelerede chokoladesmåkager er også en favorit. En dejlig chokoladesag, der ser ud som om den er blevet rullet i sne. En lækkerbisken med en blød krumme, der smager forrygende til en kop god kaffe eller et glas iskoldt mælk.

Pebernødder er også en klassiker herhjemme. De skal bages hvert år og den let krydrede lille småkage smager jo bare fantastisk.

I år skal der også bages svenske chokoladebrød; en barndoms opskrift som jeg ikke bager hvert år, men som jeg elsker at spise. Jeg har svært ved at stoppe med bare et par stykker. Det knasende søde sukkerlag på toppen klæder den sprøde småkage med den let bløde krumme, uhm.

Mangler du en gammel klassiker, så skal du prøve vaniljekransene fra Den Gmal By. Store, knasende ringe med sorte prikker af vanilje og ikke nær så søde, som den små kranse vi kender i dag og det er dét, der gør dem så gode 🙂

God fornøjelse i julekøkkenet med småkagebagningen for store og små 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.