Ingefærcookies med tranebær
Ingefærcookies med tranebær og valnødder er en fræk cookie, som er perfekt som en nytænkende julesmåkage. De er så gode, at de sagtens kan bages hele året rundt.
Ingefær, tranebær og valnødder er en perfekt kombination og i denne skønne sprøde og lidt chewy cookie passer de perfekt. Ingefæren gør også, at du helt automatisk tænker jul, da det er et af julens mest populære krydderier.
De her lækre cookies er desuden hurtigt lavet, og nemme for børn at være med til at lave.
Til ca. 36-38 store cookies skal du bruge:
250 g. stuetempereret Lurpak
250 g rørsukker
80 g mørk sirup
2 ½ tsk. vaniljesukker
300 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. fint salt
2 tsk. stødt ingefær – 2 ½ tsk. hvis du, ligesom jeg er kæmpe fan af ingefær
1 tsk. kardemomme
150 g. grofthakket hvid chokolade
100 g. tranebær
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Beklæd to bageplade med bagepapir.
Skær smørret i mindre stykker og kom det i en stor røreskål sammen med rørsukker, sirup og vaniljesukker – jeg måler altid siruppen af direkte i skålen, så der ikke skal klistres med opmåling i en anden skål. Det er altså noget nemmere at måle direkte af i den store skål.
Pisk de lækre søde sager godt sammen med en håndmikser. Tilsæt mel, bagepulver, salt, ingefær og kardemomme og rør let sammen. Kom valnødder, den hvide chokolade og tranebærrene i skålen og rør dejen ensartet.
Nu til det sjove og grattede 😉
Form dejen til små golfbolde størrelse kugler eller store valnødde størrelse kugler afhængig af hvor mange cookies du vil lave. Læg dem på bagepladen med god afstand imellem og tryk dem flade, så de er ca. 1 cm høje. De flyder en del ud. Jeg kan få plads til op til 38 cookies på to bageplader – og nej, de behøver ikke ligge på snorlige rækker. For at få plads til dem alle på de to plader, er det nødvendigt at ligge dem lidt hulter til bulter. Fordi de flyder en del ud, vil nogle af dem også bage lidt sammen, men det gør absolut ingenting.
Sæt begge bageplader ind øverst i ovnen, bag dem ca. 10 min og byt så rundt på dem – selvom jeg har en ny ovn og bruger varmluft, synes jeg, at jeg får den bedste afbagning ved at bytte pladerne rundt ca. halvvejs i bagetiden. Bag cookiesene i yderligere 8-10 min. De skal være let gyldne i kanterne.
Tag pladerne ud af ovnen og lad de lækre, ingefærduftende cookies køle af på en bagerist til de er helt kolde. Opbevar dem i en tætsluttende kagedåse eller spis dem alle med det samme 😉
Jeg er totalt pjattet med de her lækre ingefærcookies med tranebær og valnødder – de indeholder alle de bedste ingredienser, de er sprøde, let chewy i midten og smagen er ubeskrivelig god.
Jeg har haft dem til test ved flere, før end de skulle deles med dig og tilbagemeldingerne var så positive. De er beskrevet som “en dejlig cookie med masser af smagsnuancer og bid. De er ikke for søde og ingefæren giver et let bid på tungen. Det er ikke en cookie, man bliver træt af.” En beskrivelse, jeg kun kan være enig i og det håber jeg også, at du er 🙂
Tranebærrene giver både sødme og lidt syrlighed og den hvide chokolade dæmper ingefæren en smule, ingefær kan, for nogle, godt være en lille smule hidsig. Valnødderne fuldender smagen og giver lidt skønt crunch til en fantastisk cookie. Kardemommen runder hele smagsoplevelsen af og selvom mængden af kardemomme ikke er stor, kan den ikke undværes. Det er forsøgt og smagsoplevelsen er slet ikke den samme.
Du bliver simpelthen nødt til at prøve at bage de her lækre ingefærcookies med tranebær, valnødder og hvid chokolade 🙂