Fiskefrikadeller med rejer

Fiskefrikadeller er en lækker måde at få lidt ekstra fisk på. Jeg er vild med fisk og fiskefrikadeller er ingen undtagelser. Jeg gider ikke fiskefrikadeller, der ikke smager af noget. Der skal være smag i dem og ikke bare en tom “stikken-tungen-ud-af-vinduet”-agtig smag. Jeg kommer altid rød chili og frisk dild i mine fiskefrikadeller, det giver både smag og farve. Det er vigtigt, at huske, at du også spiser med øjnene, så farvespillet mellem den lyse frikadelle, den røde chili og den mørkgrønne dild er et hit.

I går kom jeg også lidt hakkede rejer i farsen for at give lidt mere struktur og det er ikke sidste jeg, at jeg gør det.

Indrømmet, jeg laver ikke min fiskefars selv – jeg køber en færdig rørt fiskefars. Hvis jeg havde en foodprocessor, lavede jeg den selv, men det har jeg ikke – endnu 😉 IMG_2639

Til 2-3 personer skal du bruge:

1 pakke fiskefars, 400 g – jeg bruger altid torskefarsen, jeg kan så godt lide smagen af torsk

½-1 rød chili, finthakket

1 bundt dild, finthakket

Saft af ½ lime

Eventuelt 75 g grofthakket rejer

Kom farsen i en skål med chili, dild og rejer og rør sammen. Tilsæt saften fra ½ lime og rør godt igennem. Lad fiskefarsen stå og trække et kvarters tid. Kom olivenolie og en lille klat rigtig smør på en stegepande og lad panden blive godt varm. Form farsen til 8 frikadeller og steg dem 3-4 minutter på hver side. Server dem med en frisk salat eller en skive rugbrød, hvis du er mere til det.

Jeg serverede dem med nogle lækre solmodne tomater iblandet lidt forårsløg og dryppet med olivenolie og balsamicoeddike og en bulgursalat med asparges. En let, lækker og meget sund aftensmad.Fiskefrikadeller

Bulgursalaten var en rest fra et marokkansk inspireret aftensmåltid i mandags og opskriften kommer på hurtigst muligt 🙂

I dag er en ekstra dejlig dag – sådan en bonus fridag på grund af Grundlovsdag er slet ikke så tosset. Kæresten og jeg tog en lille cykeltur ud i en nærliggende skov, hvor vi fandt denne skønne lille oase. IMG_1842IMG_1846

Heldigvis havde vi både tæppe, termokande med kaffe med, lidt sødt og lidt sundt. Så vi nød solen i det fri i en times tid, inden turen gik hjemad igen.

Grundlovsdag er det nærmeste vi i Danmark kommer på en national helligdag, lidt ligesom amerikanernes 4th of July 🙂 Danmark fik sin første grundlov den 5. juni 1849 og siden er dagen blevet fejret hvert år, blandt andet med politiske arrangementer rundt om i landet. Mange har fri fra arbejde på Grundlovsdag, dog har de fleste først fri fra middag, dette gælder dog ikke forretninger, der holder lukket, da Grundlovsdag sidestilles med en helligdag indenfor lukkeloven.

Jeg har bare nydt denne ekstra bonus fridag, og jeg synes egentlig, at det kunne være rart, sådan at have en fast fridag midt på ugen, hver uge 🙂 Hvad synes du?

Nåh ja, det er også Fars Dag i dag og jeg har snakket med min far og ønsket ham glædelig Fars Dag. Jeg håber, at du også har husket, at ønske din far glædelig Fars Dag og fortalt ham, hvad han betyder for dig. Hvis du ikke har, så kan du nå det endnu 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.