En dejlig dag

En fridag midt på ugen giver pludselig mulighed for at gøre lidt ekstra for sig selv eller for sin familie. Jeg kan godt lide at gøre begge dele. Dog skal man huske, at gøre noget for sig selv først, synes jeg 🙂 Er man ikke noget for sig selv, kan man jo heller ikke være noget for andre 🙂

Så da jeg havde en fridag i går, stod jeg op til sædvanlig tid, og rørte en hurtig dej sammen til super lækre scones til min kæreste til morgenmad. Det sker jævnt tit, at vi får friskbagt hjemmebag til morgenmad, men så er det oftest en form for koldhævet brød, jeg bager. I går skulle det dog være lidt anderledes.

Fra jeg gik i gang, til jeg tog sconsene ( hedder det egentlig det i flertal??) ud af ovnen gik der ikke mere end 25 minutter. Så de er hurtige at lave og lækre til en kop eftermiddagskaffe eller the. Jeg lavede en almindelig sød variant, men næste gang jeg laver dem til morgenmad, kommer jeg lidt mindre sukker i og lidt mere grov mel, så de er lidt mere morgenmadsagtige.

Du skal starte med at tænde ovnen på 225 grader, ikke varmluft. I en skål blander du sigtemel, hvedemel, sukker, bagepulver og salt og tilsætter cremefine til piskning (du kan også bruge piskefløde). Almindelig fløde eller fedtfattig cremefine duer altså ikke her. Den cremede bløde smag af cremefine til piskning eller piskefløde, er det, der giver de her scones, den rette smag. Nå, men tilbage til de scones.

Ælt dejen godt sammen og rul den ud i 3 cm tykkelse og udstik scones med et glas, ca. 5 cm i diameter eller en sjov kagefigur – som du kan se på billederne, så brugte jeg en hjerte udstikker. Det gør det hele lidt sjovere, når brød har en uventet facon. Har du børn, vil de elske de sjove og genkendelige kagefigurer 🙂IMG_1555

Læg sconsene på en bageplade med bagepapir, pensl dem med mælk eller sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter.IMG_1556

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af et øjeblik på en bagerist. Server dem lune med smør, syltetøj eller ost. De smager bedst, når de er helt friske. IMG_1558

Til 7 mellemstore scones brugte jeg:

1 dl sigtemel, 3 ½ dl hvedemel, 3 spsk rørsukker, 2 tsk bagepulver, et nit salt, 1 cremefine til piskning ( 2½ dl. piskefløde).

Efter en hyggelig morgen med scones, kaffe og juice i champagneglas – det er altså tilladt at gøre lidt ekstra en gang imellem og juice i champagneglas er nu lidt hyggeligt :-), tog jeg på en lille shoppe tur. Jeg gjorde et par gode køb, men min tur i Ikea efter et nyt sofabetræk var desværre forgæves 🙁 Øv.

Jeg havde planlagt en lille ekstra overraskelse til min kæreste; en picnic i skoven. Solen skinnede og jeg havde lige lyst til en tur i skoven. Både min kæreste og jeg bruger mange timer på at vandre i skovene i området. Det er ren meditation fra den travle hverdag; fred, ro, frisk luft og chancen for at se rådyr, ræve, harer og egern er bare fantastisk.

Jeg lavede to forskellige salater, en avocado-reje salatIMG_1560 og en kylling-bacon salatIMG_1561 dyppede jordbær i smeltet hvid chokoladeIMG_1562 satte en lille flaske Asti på køl, fandt noget godt brød og pakkede taskerne med tallerkner, champagneglas, servietter, tæppe og en voksdug til at sidde på under tæppet – jorden er stadig kold og fugtig, så den beskyttede os mod kulde og fugt.

Da kæresten kom hjem fra arbejde, pakkede vi bilen og kørte i skoven. Vi fandt en dejlig plads i en lysning, hvor der var læ og solskin. Maden og Astien blev fundet frem og vi nød det lille pusterum fra hverdagen og roen. Der er bare noget over den ro, der er i naturen og så smager mad bare så meget bedre ude i det fri 😉IMG_1565

Sådan en fridag en gang imellem er slet ikke så tosset 🙂 Jeg glæder mig allerede til næste gang, der bliver tid til det 😉Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.