Drømme muffins
Drømmekage er en sikker vinder hver gang, men næste gang du skal bage drømmekage, så lav dem som drømme muffins i stedet for. Som skovturskage er de lettere at transportere end en hel kage, og de kan også fryses ned og tages op i små portioner – kun det antal du har brug for, smart 🙂
Min far er vild med drømmekage og da jeg besøgte mine forældre forleden, havde jeg en portion drømme muffins med. Det var et overraskelsesbesøg – han vidste ikke, jeg kom, det var kun min mor. Jeg kom til frokost og havde lidt lunt med til en skive rugbrød og jeg blev hos dem hele eftermiddagen. Han blev rigtig glad for at se mig og det var så dejligt at besøge dem og overraske ham. Prøv det en dag, overrask enten din far eller din mor med et besøg, når de mindst venter det og de bliver så glade og det gør du også 🙂
Til 20 drømme muffins skal du bruge:
20 store muffinsforme – de amerikanske
2 dl mælk
50 g smør
3 æg
300 g rørsukker
250 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniliesukker
Tænd ovnen på 200 grader – ikke varmluft, så får du tørrer muffins. Kom mælk og smør i en gryde og varm det op, indtil smørret er smeltet. Pisk imens æg og sukker lyst og luftigt. Det tager ca. fem minutter. Jo mere du pisker, jo mere luftige og lækre muffins får du. Bland mel, bagepulver og vaniliesukker i en skål og vend i dejen. Tilsæt mælke-smørblandingen og pisk dejen godt sammen.
Fordel dejen i de 20 forme – de skal fyldes omkring 3/4 op. Bag dem midt i ovnen i 15 minutter. Mærk efter med en kødnål, om de er ved at være færdige – der skal ikke hænge for meget dej ved.
Imens muffinene er i ovnen laver du toppingen til dem.
Du skal bruge:
100 g smør
75 g kokosmel
225 g farin
½ dl. mælk
Bland alle ingredienserne i en gryde og lad det smelte sammen. Blandingen skal lige op og koge et par minutter.
Tag muffinene ud af ovnen og fordel den lune kokos topping ovenpå og sæt dem tilbage i ovnen igen i fem minutter, stadig ved 200 grader.
Tag dem ud og lad dem køle af. Spis dem til en kop kaffe eller the og nyd den bløde, luftige kage med vaniliesmag og den knasende lidt karamelagtige topping, der smager af kokos og lidt af karamel. En lille himmerigs mundfuld.
Jeg bagte også små franske blåbær makroner efter en opskrift, jeg fandt på Odense Marcipans hjemmeside. De er også lækre – små bløde og lidt seje kager, der smelter sammen om blåbærcremen i midten.
Dem tog jeg også en pose med af til mine forældre og de var vilde med dem.
De var sjove at lave, men jeg må indrømme at macarons er min favorit af de to. Den krumme en macaron har, er meget mere mig. Lidt sprød, og derefter lidt sej. Der er mere struktur i en macaron, men disse er altså heller ikke dårlige. De er hurtigere at lave, fordi der er brugt marcipan i stedet for mandel mel. Jeg maler selv mine mandler til macarons, så jeg sparede lige lidt tid ved at lave disse i stedet for.
Er det i dag, at du skal overraske dine forældre med et lille besøg? Det synes jeg – både du og de vil blive glade for det 🙂 Bag en portion drømme muffins og tag med og hils dem fra mig 🙂