Djævle æg – Gourmet tapas

Djævleæg er en skøn frokost ret, forret eller en flot Gourmet tapas. Djævleæg kan laves på mange måder og sidste år lavede jeg en anden variant, krydrede fyldte æg, der også smagte skønt.
Lækre djævleæg – perfekt til Gourmet tapas
Dette indlæg er sponsoreret af BORUM DELUXE.
Mine djævleæg kan laves både med de små og eksklusive vagtelæg eller de kan gøres mere rustikke med de almindelige dejlige hønseæg – begge dele smager fantastisk.
Til mine djævleæg har jeg brugt den lækre tapenade med chili og tun fra BORUM DELUXE.Den skønneste tapenade jeg nogensinde har smagt, mums – BORUM DELUXE
Djævleæggene kan med fordel serveres til årets julefrokost – de er perfekte til en traditionel julefrokost og til en julefrokost med et twist. De blev også serveret til dette års familie julefrokost hos os og de var et kæmpe hit 😀
Til 8 personer skal du bruge:
8 vagtelæg eller 4 almindelige hønseæg fra en glad høne
½ glas Crema di peperoncini e tonno fra BORUM DELUXE
2½ spsk. god hjemmelavet mayonnaise
Et lille nip paprikaDejlige ingredienser til skønne djævleæg
Kog vagtelæggene i 3 minutter og lad dem køle helt af. Almindelige hønseæg skal koges i 10 minutter og de skal også køle helt af.
Pil æggene, når de er helt kolde – kog dem eventuelt dagen før, du skal bruge dem.
Halver æggene – uanset om det er vagtelæg eller hønseæg.
Rør den lækre chili og tun tapenade sammen med den gode mayo.
Hvis du bruger hønseæg, skal du forsigtigt skrabe blommerne ned i skålen med tapenaden og mayoen. Mos æggeblommerne i blandingen og fordel den i de tomme æggehvide både – det hele skal bruges, så der må gerne være top på.En skøn blanding
Drys et lille nip paprika over til sidst.Rustikke djævleæg
Hvis du bruger vagtelæggene, skal du finde 8 spiseskeer frem. Læg en klat tapenade-mayo dressing på skeen og læg den ene halvdel af vagtelægget ovenpå med blommesiden opad, sæt den anden halvdel skrå opad den første og kom et lille knivspids ren tapenade på den halvdel, der ligger ned. Drys et nip paprika over til sidst.Smukke djævleæg klar til Gourmet tapas bordet
Her skal æggeblommerne i øvrigt blive i ægget 🙂
Server begge varianter af djævleæg med godt groft rugbrød til og lidt smør af den gode slags.Perfekte til julefrokostbordet
Djævleæggene smager vidunderligt – de begynder mildt og lige så stille lister den gode tapenade ind på din tunge og overrasker med lidt bid, der gør disse skønne æggebasser til en himmerigs mundfuld.
Vagtelæggene er perfekt til den mere eksklusive Gourmet tapas og de skønne hønseæg er perfekte til julefrokosten, hvor de bidrager med et nyt twist til de traditionelle halve æg.Smukt og elegant 🙂
Begge djævleæg er lette at lave og de kan med fordel bruges til frokost, julefrokost, forret med lidt rejer eller tapas sammen med gode venner 🙂
Hej 😊
Tak for en god side, hvor jeg tit bruger dine opskrifter.
Kunne du give et bud på hvad det kan bruges i stedet for tapenaden med Chili og tun – deres hjemmeside er nemlig lukket p.t. og derfor ikke muligt at købe den.
Håber du kan hjælpe 🙏🏻
Hej.
Jeg kunne godt tænke mig at lave djævleæg med Vagtelæg og dine ser fantastisk lækre og smukke ud 😊
Har du mon et alternativ til den lækre tapenade med chili og tun fra BORUM DELUXE? BORUM DELUXE’s webshop er lukket og det er derfor ikke muligt at få fat på tapenaden.
Kære Lotte,
Tusind tak for de pæne ord 🙂
Vælg en god tomatpesto med chili i stedet for, du kan få nogle lækre varianter i delikatesserne i de større supermarkeder, hvis du ikke er så heldig, at du lige har en delikatesse/specialvarer forretning i nabolaget 🙂
Rigtig god fornøjelse med æggene 🙂
Bh
Helene