Chokolade overtrukne pebernødder

I dag er vi halvvejs mod den store aften og julestemningen vokser dag for dag 🙂 Jeg troede egentlig, at jeg havde bagt alle de julesmåkager, jeg skulle, men kagedåsen med håkonskager er på mystisk vis tom. Det betød, at jeg i går aftes lavede en ny portion dej og nu, hvor jeg alligevel var i gang i køkkenet, så kunne jeg lige så godt lave en portion dej til vaniliekranse, sådan som bageren i Den Gamle By laver dem.
Jeg har været så heldig at få fat i opskriften, så jeg glæder mig til jeg skal bage dem lige om straks 🙂 Du skal også nok få opskriften, bare ikke i dag.

I dag får du opskriften på lækre chokolade overtrukne pebernødder. Jeg har brugt Lagkagehusets opskrift på pebernødder, som er let at lave og resultatet er nogle sprøde og lette pebernødder, der har en mild krydret smag.Chokolade overtrukne pebernødder

Pebernødder i lækker forklædning 🙂

Du skal bruge:

Alle de pebernødder du lyster

100-200 g mørk chokolade – jeg bruger en 64% og den passer fint.

Jeg lavede mine chokolade overtrukne pebernødder, da jeg var færdig med at lave nougatbrud. Det er altid lettest at lave flere ting med smeltet chokolade, når du nu er i gang 🙂

Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Kom 6-8 pebernødder i chokoladen ad gangen og brug en chokoladegaffel eller en almindelig gaffel til at vende pebernødderne rundt i chokoladen med. Tag pebernødderne op af chokoladen, når de er godt dækket over det hele og bank det overskydende chokolade forsigtigt af. Læg pebernødderne på et stykke bagepapir og lad dem størkne.

Jeg satte mine pebernødder koldt, imens de størknede, så går det lidt hurtigere. Når pebernødderne er størknet hele vejen igennem chokoladen, kan du komme dem i et fint glas eller i en lille lufttæt æske og pakke dem fint ind. Så har du en skøn spiselig værtindegave til den næste julekomsammen.

Pebernødderne skal opbevares køligt.

Orker du ikke at bage dine pebernødder selv, så kan du ved de fleste bagere købe nogle gode varianter, der også kan dyppes i chokolade. Jeg tror dog ikke, at Karen Wolfs er velegnet til formålet.

Pebernødderne smager super godt. Den lækre mørke chokolade komplimenterer de milde krydderier godt og giver en fantastisk smagsoplevelse af jul, der virkelig varer ved. Chokolade overtrukne pebernødderMums 🙂

Pebernødderne kan selvfølgelig også laves med smeltet mælkechokolade eller hvid chokolade. Jeg har prøvet alle tre og jeg synes, at den mørke er bedst 🙂

Inden jeg slutter for i dag og går ud til mine vaniliekranse, så vil jeg lige bringe en rettelse til mine krakelerede chokoladesmåkager. Jeg havde oprindeligt skrevet, at de kun kunne holde sig i fem dage. Jeg testede det forleden, da jeg fandt en lille dåse med dem i – jeg troede der var håkonskager i – dåsen havde stået i cirka 10 dage og de smagte stadig fint, om end en smule tørre i det. Men de kan sagtens spises og de smager stadig godt efter ti dage i en tætsluttende dåse 🙂 Så hvis du ikke ville bage dem, fordi de havde kort holdbarhed, så har du ikke længere nogen undskyldning 😉Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.