Carpaccio sandwich
Jeg er vild med carpaccio. Der er bare et eller andet yderst delikat og lækkert over den sammensætning af ultra tynde skiver af råt oksekød af rigtig god kvalitet drysset med flager af salt parmesanost og gyldne dråber af ekstra jomfruolivenolie…. Mmmhh, bare tanken om det, får mine tænder til at løbe i vand 🙂
Jeg går dog all in og lægger min carpaccio på en bund af sprøde baby salatblade og fine små æbletern, skåret af et dejligt rødkindet dansk æble – Discovery er helt klart et hit til denne ret, kødet bliver toppet med en smule friskpresset limesaft, ekstra jomfruolivenolie, flager af lækker salt parmesanost og til at give lidt bid, drysser jeg til sidst ristede pinjekerner over… Skal vi spise nu? Jeg har allerede lagt opskriften ind på carpaccio, for noget tid siden. Men en succes skal jo gentages ofte 🙂
Forleden var appetitten ikke så stor, men kreativiteten var som altid i top 😉 Jeg havde nogle luftige ciabattaboller til at ligge og stirre på mig i køkkenet og en pakke carpaccio i køleskabet, der var røget i indkøbskurven, sidst jeg handlede ind – jeg må desværre krybe til korset og indrømme, at jeg ikke har prøvet at købe et helt stykke kød ved slagteren og så selv skære min carpaccio ud, men det kommer – det ved jeg!
Resultatet blev en vanvittig lækker carpaccio sandwich, som er fantastisk som en ekstra lækker frokost eller til den lille aftensmadssult, eventuelt efterfulgt af en rabarbertrifli.
Til to personer skal du bruge:
2 lækre ciabattaboller
2 håndfulde baby salatblade
1 pakke carpaccio
1 rødt dansk æble – de grønne duer ikke, de er alt for kedelige i smagen og har ikke den samme sprødhed eller kombination af syre og sødme, som de røde æbler har
2 spsk. ristede pinjekerner
2 spsk. tomatpesto
Lidt limesaft
Ekstra jomfruolivenolie
Flager af parmesanost – de er super lette at lave – brug en kartoffelskræller og skræl flager af din parmesanost – skræller du på den lange lede, får du lange flager og på den korte led får du, selvfølgelig, korte flager – kombiner eventuelt de to slags – det ser flot ud
Begynd med at riste dine pinjekerner. Sæt en lille stegepande over ved medium varme – du skal IKKE bruge fedtstof. Når panden er varm, hælder du pinjekernerne på og rister dem, indtil de er gyldne. Du skal have din opmærksomhed på dem, for det går hurtigt og pludselig er de brændte og så smager de ikke godt. Fjern panden fra varmen og fortsæt med bollerne.
Lun bollerne og flæk dem. Smør hver halve bolle med lidt tomatpesto, og fordel salatbladene på bunden af hver bolle.
Fordel kødet på bollerne – ikke i en stor klump, men lidt pænt fordelt ud på hele underbollen.
Ser det ikke lækkert ud?? 🙂
Skær æblet i tynde skiver, de skal ikke være meget tykkere end 2-3 mm, og læg skiverne ovenpå kødet.
Der smuttede lige et par skiver tomat med i min første version af sandwichen – det smager ikke dårligt, så det kan du prøve, hvis du har lyst 🙂
Fordel pinjekernerne og flagerne af parmesanost på toppen. Dryp den lækre gyldne olivenolie over og en smule limesaft. Limesaften giver den lidt tunge kødsmag et løft og tilfører kødet syre, der mørner.
Billedet blev taget inden de små, lækre pinjekerner kom på.
Læg overbollen på og server din carpaccio sandwich eller pak den ind og tag den med på arbejde til din frokost og svælg i dine kollegaers misundelige blikke 😉
Jeg skal virkelig snart lave den sandwich igen – den smager bare så godt 🙂 Måske jeg så kan lave den i hjemmebagte ciabattaboller lavet på surdej… Jep, projekt surdej er stadig i gang. Det lille surdejsmonster hygger sig i sit glas i mit køkken. Den bobler og spiser, og spiser, vokser og begynder også at lugte en smule syrligt – faktisk minder lugten lidt om øllebrød – men smagen gør helt sikkert ikke.
Mit surdejsmonster skal lige hygge sig et par dage mere og vokse sig stor og stærk, førend jeg lemlæster det i en dej til lidt lækkert brød. Brød som jeg i øvrigt mangler en opskrift på. Måske du kan hjælpe mig? Send en mail eller skriv i kommentarfeltet – det vil være en stor hjælp 🙂
Du skal heller ikke snydes for et billede af mine fine hyldeblomst cupcakes, som jeg forkælede mine søde kollegaer med i går.
Denne gang havde jeg faktisk ikke brugt hyldeblomst kvas, men 1/3 hyldesukker i opskriften i stedet for og da de var kølet lidt af, fordelte jeg 1 tsk. hylde sirup på hver cupcake. Det gjorde dem endnu mere svampede og lækre. Mine kollegaer kunne lide dem og det kunne jeg, sjovt nok, også selv 🙂
Men tilbage til det seriøse – en opskrift på surdejsbrød er mere end velkommen 🙂