Ananas med myntesukker

Ananas med myntesukker

Ananas med myntesukker er en vidunderlig kombination af fabelagtige smage og du vil simpelthen elske denne lette dessert en varm sommerdag.Ananas med myntesukkerEnkel og lækker

Friske frugter og bær er et hit i sommerens varme og ofte er appetitten ikke stor. Min middag på varme sommerdage består ofte af en dejlig salat og lidt kød dertil. Nogle gange kan jeg dog føle en snert af sult (eller lækker sult), når solen er på vej ned efter en lang varm dag og så er ananas med myntesukker og friske hindbær en sikker vinder.

Jeg sørger altid for at mit køleskab og spisekammer bugner med frugt, bær, ananas, meloner og lime om sommeren – også om vinteren, men endnu flere lækre frugter om sommeren. Jeg forsøger, for så vidt muligt, at købe frugter i sæson, så jeg udnytter det danske klima på bedste vis, men nogle gange må jeg altså bare have ananas og andre lækre importerede frugter – jeg kan ikke lade være. Denne trang er størst om sommeren, i varmen – sikkert fordi de er så læskende og delikate 🙂Ananas med myntesukkerDe smukkeste farver

Ananas er en af disse absolutte favoritter og sammen med myntesukker har du en skøn og let dessert til en lun sommeraften.

Til 2 personer skal du bruge:

½ mellemstor ananas – stok og skræl fjernet

2-3 tsk. myntesukker

Eventuelt 100 g friske røde hindbærAnanas med myntesukkerSommerens smukkeste dessert

Jeg skræller altid min ananas ved at fjerne top og bund, herefter stiller jeg ananassen på bunden og deler den i kvarte. Herefter skærer jeg forsigtigt stokken væk – det er en lille aflang trekant i hver ananasbåd. Til sidst skærer jeg skrællen væk med en skarp kniv – pas på fingrene.

Jeg kan lige så godt være ærlig og sige, at jeg ikke kan fordrage at få ananas med stok og skræl – det er ikke særlig delikat. Selvom stokken sagtens kan spises og faktisk er smækfyldt med gode kostfibre, så vil jeg hellere spise den for sig selv, end sammen med det søde og lækre ananas frugtkød. Skrællen er kun til gene og du får sikkert, ligesom jeg, halvdelen af ananassen til at sidde fast imellem tænderne, når du bider af en skive ananas med skræl på. Det kan virke krukket, men jeg har nu en gang en holdning til, hvordan jeg helst vil spise min ananas 🙂

Tilbage til denne lækre sommer dessert.Ananas med myntesukkerSolgul ananas toppet med sartgrøn myntesukker og sødmefyldte røde hindbær, uhm

Skær to af de skønne ananas både i tynde skiver og fordel dem på et stort fad eller en stor tallerken. De skal helst ligge i ét lag. Fordel eventuelt nogle dejlige, solmodne og vitaminfyldte hindbær ovenpå ananasskiverne og drys til sidst med den lækre myntesukker.

Pynt eventuelt med lidt friske mynteblade lige inden serveringen.

Det bedste resultat får du, hvis du lader frugten trække lidt smag fra myntesukkeret i cirka ½ times tid ved stuetemperatur, inden du serverer desserten. På den halve time opløses sukkeret og den lækre myntesmag trænger ned i ananassen og hindbærrene og udøver mirakler. Ananas med myntesukkerDet lækreste myntesukker – ananas elsker myntesukker

Desserten skal serveres som den er, dog kan du tilføje lidt sødet græsk yoghurt, hvis du føler for det. Is er også en mulighed, men jeg kan allerbedst lide desserten som den er; enkel og fyldt med vidunderlig ren smag.Ananas med myntesukkerSmukt

Ananassens dybe sødme bliver fremhævet af den magiske mynte og de lækre sødmefyldte hindbær giver et syrlig-sødt strejf, der gør desserten vidunderlig. De tre smage komplimenterer hinanden på bedste vis og dine sanser overvældes af de mange noter, som de fremhæver ved hinanden. Der er dybde, sødme, syrlighed og en skøn friskhed i denne dessert, der forfører dine smagsløg og forkæler dine sanser.

En skøn, skøn sommerdessert, der vil blive elsket af alle.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.