Vinter supper

Vinter supper
Print Friendly, PDF & Email

Så kom vinteren endelig –  frosten bider i næsetippen og sneen daler blidt ned fra himlen og lander på de røde kinder 🙂 Når nu endelig vinteren er kommet, så skal jeg altså dele nogle af mine yndlingsopskrifter med dig – nogle af mine yndlings vinteropskrifter 🙂Vinter 2016Rødkindede danske æbler fra egen avl til de søde solsorte i haven 🙂

Vinter betyder supper og når man elsker supper, som jeg gør, så er det simpelthen skønt med sne og kulde, så jeg har en undskyldning for at serverer en portion dejlig varm suppe; varm både for krop og sjæl 🙂

I dag får du derfor opskrifterne på nogle af mine yndlings vinter supper og dermed også mine yndlings vinteropskrifter 🙂Vinter 2016Et smukt lys i vintermørket

I går lavede jeg min skønne, cremede kartoffelsuppe med porre – i den opskrift jeg deler her med dig, har jeg brugt ramsløg, men du kan erstatte ramsløgsbladene med en stor dejlig porre i stedet for – den bliver lige så skøn 🙂 Hvis du vil have lidt ekstra grønt i suppen, kan du med fordel tilsætte ½ broccoli i små buketter – husk endelig den skønne stok – den giver masser af fibre og smag. Broccolien skal koge med sammen med resten af grønsagerne.Kartoffelsuppe med ramsløgSmuk grøn og nærende suppe

Hvis du er mere til de røde supper, så vil jeg helt klart anbefale min fantastiske tomatsuppe. Den varmer dig igennem helt ud i tåspidserne og den smager af sommer og sol. Jeg er dog helt klar over, at det ikke ligefrem er højsæson for dejlige solmodne tomater lige nu, men hvis du køber små kvalitets tomater, der basker igennem med den røde farve og duft, så kan du sagtens lave denne lækre suppe nu.TomatsuppeEn skøn tomatsuppe med vidunderlig smag

Kan din familie ikke undvære en suppe uden kød, vil jeg helt klart anbefale min skønne cremede kyllingesuppe, der minder mere om en chowder (på den lette måde), end om en suppe. Smagen er sød, fyldig og delikat – et hit hos både børn og voksne.Cremet kyllingesuppeCremet og lækker – chowder for enhver smag

Min yndlingssuppe – tror jeg – er (næsten) uden tvivl den skønne franske ostegratinerede løgsuppe. Få ingredienser, masser af smag og forkælelse af den rigtig gode slags. Smagen er intens, dyb og rund og selv suppehadere elsker den – prøv den, uuhhmmmm.Fransk løgsuppeForkælelse i en skål – elegant og lækker

Er du mere til en suppe med lidt spark i, så skal du helt klart prøve min asiatiske kyllingesuppe eller min influenza killer, som jeg også ynder at kalde den. Ingefær, chili og lime giver den en vidunderlig intens smag, der straks får en begyndende forkølelse til at forsvinde som dug for solen – også en favorit hos mig 🙂Asiatisk kyllingesuppeInfluenza killer nummer ét!

Bugner din grønsagsskuffe af alverdens skønne rodfrugter og du ikke ved, hvad du skal bruge dem til? Hvorfor så ikke lave min cremede grønsagssuppe, hvor du kan tilføje næsten alle de former for rodfrugter du vil – chilien giver et mildt spark og gør at suppen ikke bliver kvalmende sød.Cremet grøntsagssuppeFyldt med vitaminer og god for dig og din sjæl 🙂

I de tilfælde, at du eller din bedre halvdel ikke kan undvære kød i en suppe og den gerne må være virkelig fyldig og lidt tung i det, så er der ingen vej udenom min gullasch suppe. Den basker igennem på smagsbarometeret og bringer dig velvære og glæde, lækkert 🙂GullaschsuppeVintervarme i en skål, mmmhhh

Jeg håber, du har fået lidt ideer til en portion varmende vintersuppe – jeg er i hvert fald helt klar på en stor portion suppe igen her i weekenden – en gammeldags oksekødssuppe kogt på skønne okse kraftben, mmmhhh. Jeg glæder mig 😀Vinter 2016Sneklædte kogler – smukt

Nu må der bare gerne komme lidt mere sne og kulde, så jeg kan hygge mig endnu mere både i sneen med manden og vovsen og foran brændeovnen med en god bog og en kop varmende og forkælende chokolade, mums 🙂Varm chokoladeSkøn varm chokolade med dejlig smag – et must, når sneen daler 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.