Torsdags rusk

Print Friendly, PDF & Email

Jeg er glad for, at foråret har meldt sin ankomst. Der blæser voldsomt meget i dag og jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor koldt der egentlig ville være, hvis ikke, der var så lunt i vejret, brrr… Det ser rigtig efterårsagtigt ud derude, og det har inspireret mig til at lave en af mine livretter til aftensmad i dag, en ret, der giver varme og spreder en følelse af velvære i hele kroppen – følelsen af, at jeg gør noget godt for mig selv 🙂

Det er en enkel og hurtig lavet ret, inspireret af Jamie Oliver – selvfølgelig 😉 Jeg har dog tilpasset den mig og mine smagsløg.

Det er kylling i wok med chili og ingefær. Jeg bruger faktisk oftest en frossen grønsagsblanding til denne ret og derfor kan jeg lave den på ca. 20 min, dvs. hurtigere lavet end at bestille dårlig take away eller varme en dårlig færdigret. Så den er god på de dage, hvor tiden ikke er der, men hvor du ikke vil gå på kompromis. Jeg laver den oftest kun med kylling og grønsager, men du kan sagtens koge nogle nudler og tilsætte, det gør den bestemt ikke dårligere 🙂 og det gjorde jeg i dag.

Mine yndlingsingredienserIMG_1627

Til 2 personer bruger jeg 300 g kyllingefilet eller inderfilet, 2 fed hvidløg, et stykke frisk ingefær på størrelse med en tommeltot, ½ frisk rød chili, 1-2 lime, 4 spsk. soya og 4-500 g grønsager, og 2 blokke nudler.

Skær kødet ud i strimler, hak hvidløg og chili fint – hvis det ikke skal være for stærkt, skal du huske at fjerne kerne og hvide hinder i chilien – skræl ingefæren og riv den på den fine side af et rivejern, skær limen over.

Nu går det hurtigt, for der skal fuld blus under din wok 🙂

Varm olie godt op i en wok (eller sauterpande), tilsæt hvidløg, chili og ingefær og steg hurtigt for høj varme i 1 minut. Det må ikke blive brunt, tilsæt kyllingekødet og svits – stadig fuldt drøn på wokken. Når kyllingen har skiftet farve efter et par minutter, tilsætter du grønsagerne og svitser med indtil de er nok. Tilsæt saften fra en, evt. to lime og tilsæt soya. Smag til; det skal være lidt stærkt, syrligt og salt. Du skal ikke bruge salt og peber. Chilien, ingefæren og soyaen tilfører de krydderier du har brug for. Tilsæt evt. mere soya.IMG_1630

Har du kogt nudler til, skal de vendes i inden serveringen. Så kan det godt være, at du skal smage til igen. Server rygende varm og nyd følelsen af varmen, der breder sig i din krop. Det er en let og lækker ret og jeg tør vædde med, at det hurtigt bliver en af dine favoritter 😉IMG_1636

Opskriften på marshmallow boller er også lagt på, som lovet 🙂

I dag har også budt på forberedelse til 18 års fødselsdag i weekenden; jeg har bagt chocolate chip cookies (til en rigtig “ulækker” dessert ;-)) IMG_1626

og bunde til en kage, der skal lægges sammen med en sommerfrisk mousse. Mere vil jeg ikke fortælle lige nu, resten kommer i løbet af weekenden 🙂

Jeg håber, at du nyder din blæsende ruske torsdag lige så meget, som jeg gør 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *