Svampe med sauteret spinat og spejlæg

Svampe med sauteret spinat og spejlæg
Print Friendly, PDF & Email

Svampe med sauteret spinat og spejlæg på en bund af dejligt ristet rugbrød er hurtig, lækker og sund hverdagsmad, der kan nydes både til frokost og til aftensmad på en travl dag.

Retten er helt enkel med gode sæsonaktuelle råvarer og perfekt til en råkold efterårsdag, hvor der godt må være ild i pejsen.Svampe med sauteret spinat - La Dolce VitaDen lækreste efterårsret

Til to sultne personer skal du bruge:

350 g rensede svampe – jeg har brugt brune markchampignoner og østershatte

1 fed finthakket hvidløg

3 kviste frisk timian

250 g frisk spinat

Et nip revet muskatnød

Cirka 50 g smør af den gode slags

God olivenolie

1 tsk. trøffelolie

3 skiver god mørkt rugbrød

4 store æg fra en glad høne

Havsalt og friskkværnet peberSvampe med sauteret spinat - La Dolce VitaSundt og nærende

Skær eller riv svampene i mindre stykker. Husk at det kun er almindelige champignoner, der må skylles i vand. Alle andre svampe skal børstes rene med en pensel eller svampebørste. Svampe suger vandet til sig, som, ja, en svamp, hvis du skyller dem og det ødelægger det færdige resultat.

Rist rugbrødsskiverne på en brødrister til de er let sprøde – de skal ikke have for længe, så bliver de hårde som træ.

Skyl spinaten rigtig godt og læg den på et rent klæde med et rent klæde ovenpå til at suge det meste af vandet med. Normalt slynger jeg min spinat tør, men til denne opskrift gør det ikke noget, at der hænger lidt vand ved.

Jeg bruger frisk spinat til denne opskrift, da det giver det bedste resultat og ja, 250 g lyder af meget, men når det kysser pandens varme falder det sammen, som en is smelter på en varm solskinsdag 🙂

Find to stegepander frem – en stor og en mellemstor. Kom lidt olivenolie og en smule smør på den mellemstore pande og tænd for medium varme. Slå æggene ud på panden, når fedtstoffet er varmt. Dryp den delikate trøffelolie over æggene med det samme. På den måde sætter den svagt parfumerede smag af trøffel sig fast i æggets overflade og giver smagsoplevelsen et ekstra nyk opad, uhm.

Skru gerne ned for panden, når spejlæggene er ved at sætte sig, så de ikke bliver tørre og triste, imens resten af de lækre ingredienser bliver klar.

Tænd for god varme under den store stegepande. Smid svampene på panden, når den er varm – ingen fedtstof endnu. For at få det bedste resultat med svampe, skal de altid tørsteges nogle minutter først, så deres naturlige indhold af væske fordamper. Hvis du bruger samme slags svampe, som jeg, skal de brune markchampignoner på først og stege et par minutter, inden østershattene tilsættes.
Markchampignoner, almindelig champignoner og portobellosvampe skal stege længere end andre svampe, fordi de er meget mere kødfulde og tætte i konsistensen.

Efter nogle minutter tilsætter du en klat god smør til svampene og giver dem et kværn peber og et lille drys havsalt. Riv bladene af timianen og tilsæt dem til svampene. Tilsæt også det finthakkede hvidløg og rist svampene et par minutter mere.Svampe med sauteret spinat - La Dolce VitaTrøffelkysset spejlæg på toppen af skønne ingredienser

Vip de lækre, gyldne svampe over på en tallerken og sæt panden tilbage over varmen. Kom det sidste smør på panden sammen med lidt olivenolie og læg de smukke mørkegrønne spinatblade på panden. De kan sagtens være der, da spinaten hurtigt falder sammen, når den mærker pandens varme. Krydr med lidt havsalt, et kværn peber og et godt nip friskrevet muskatnød. Spinaten skal ikke have mere end et par minutter på panden – den skal bare lige falde sammen.

Sluk for panderne og find to tallerkner frem.

Del de tre ristede skiver rugbrød i 6 trekanter i alt og fordel dem på de to tallerkner. Del spinaten i to, klem det værste væde forsigtigt fra hver portion og fordel den smukke grønne spinat ovenpå de ristede brødskiver. Drys de lækre svampe over den mørkegrønne spinat og top med de smukke spejlæg. Drys lidt havsalt og kværn lidt peber over hver portion lige inden servering.

Sauteret spinat med svampe og spejlæg på en bund af ristet rugbrød er den lækreste og letteste efterårsret, der smager fantastisk og er hurtigere at lave, end at læse min opskrift på den 😉Trøffelkysset spejlæg på toppen af skønne ingredienserNem, hurtigt og imponerende måltid fyldt med delikate smage

Svampenes dybe nøddeagtige note bliver fremhævet af det lille snert af hvidløg og den skønne timian, der elsker svampe. Den sauterede spinats intense sødmefulde smag klæder de lækre svampe og muskatnøddens svage parfumerede note kan lige anes og binder svampe og spinat sammen i en skøn forening. De bløde spejlæg på toppen komplimenterer den sprøde bund af rugbrød og de intense efterårsnoter i svampe og spinat. De små dråber af trøffelolien fuldender retten og de enkle og gode råvarer i denne ret bliver til en symfoni af sublime smage, når de kombineres på denne perfekte måde.

En skøn og delikat ret, der både i smag og udseende, er den perfekte beskrivelse af efteråret.

Det er faktisk også en lækker sag, som jeg sagtens kunne finde på at servere som forret til gode venner til en god middag. Portionen skulle, selvfølgelig, være mindre og det klassiske hønseæg ville jeg udskifte med det delikate vagtelæg og trøffelolien ville jeg udskifte med en frisk trøffel, uhm.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.