Steak salat

Print Friendly, PDF & Email

Nu blev det også min tur til at gå på sommerferie – det har været længe ventet. Jeg har faktisk slet ikke holdt ferie siden min vinterferie i uge 9, det er længe siden. Feriestemningen skal bare lige indfinde sig nu og det er lidt svært – kæresten er syg og jeg har fået et kraftigt hold i nakken, øv bøv 🙁 Så jeg doper mig med smertestillende af den kraftige slags og satser på, at det hjælper 😉

Selv vores køleskab er halvtomt; det plejer det aldrig at være, men vi tager snart sydpå, Østrig og alperne kalder, så der var ingen grund til at fylde alverdens ting og sager i køleskabet 🙂 Vi glæder os – smuk natur, vandreture, white water rafting, mountainbike ture, forhåbentlig også lidt tid til at bade ved Zell am See – det bliver skønt 🙂

Det betyder også, at vores aftensmad i går blev en kreativ blanding af det vi nu lige havde, men det smagte simpelthen bare fantastisk.Steak salat

Vi havde to steaks i køleskabet – desværre ikke den bedste slags, men det gik – frisk spinat, peberfrugt, agurk, nektariner, cremefraiche og friske krydderurter. Så jeg biksede simpelthen en steak salat sammen 🙂

Til to personer skal du bruge:

2 store håndfulde frisk spinat

2 solmodne tomater

1 rød peberfrugt

½ agurk

1 nektarin

8 små kartofler

2 forårsløg

2 steaks af god kvalitet

3 spsk. cremefraiche

1 spsk. sød chilisauce

1 håndfuld friske krydderurter – hakkede

Tænd ovnen på fuld drøn og sæt den på grill – når den er varm lægger du peberfrugten ind helt oppe ved grillen og griller den, indtil skindet er mørkt/sort. Tag den ud og læg den i en pose og bind posen sammen. Skru ned for ovnen til 200 grader og gerne varmluft, utroligt nok, hva? 😉 Sæt kartoflerne ind – de skal kun krydres godt med salt og peber. Steg dem i ovnen i 30 minutter – mærk efter om de er nok – de skal være lette at stikke i.

Skyl spinaten godt og hak den groft. Skyl tomaterne og skær dem i tern, skyl agurken og skær den i tern, trekanter, cirkler eller hvad du nu er til 🙂 Rens og skyl forårsløgene og skær dem i tynde ringe. Skyl nektarinen og skær den i små tern.

Rør cremefraiche sammen med chilisauce og hakkede krydderurter og smag til. Jeg brugte oregano og timian, for det var hvad vi lige havde, men basilikum, persille og purløg kan også bruges. Sæt dressingen til side.

Sæt en grillpande eller en almindelig stegepande over fuldt blus og når panden er rygende varm, lægges bøfferne på. Brun dem godt af på den ene side inden du vender dem. Skru ned for varmen til medium og vend bøfferne. Steg dem som du bedst kan lide dem, vores blev medium/gennemstegt, mest gennemstegt. Krydr dem med salt og peber og tag dem af varmen og lad dem hvile fem minutter. Tag kartoflerne ud og lad dem køle lidt af.

Tag peberfrugten ud af posen og pil skindet af den. Hak den fint.

Fordel halvdelen af spinaten på to tallerkener og gør det samme med halvdelen af tomat, agurk, forårsløg, peberfrugt og nektarin. Start forfra og slut med kartoflerne skåret i tern på toppen sammen med skiver af steak øverst. Dryp lidt dressing rundt på tallerknen og server resten til.Steak salat

Det er en mættende og rigtig god salat, der skiller sig lidt ud, fordi den indeholder lun steak og lune kartofler. Men den smager super godt 🙂 Det er i øvrigt en god tøm-køleskabet-ret, for du får spist alt det, du nogle gange ikke ved, hvad du skal stille op med. Som kæresten sagde, så havde ordet salat fået en helt ny betydning for ham – nu var det ligefrem lækkert 🙂 Dejlig ros 🙂

Turen til Østrig betyder ikke kun “underlige” retter og tomt køleskab, men også at der kan blive lidt stille her hos La Dolce Vita. Bare rolig, jeg glemmer dig ikke helt – jeg tager min pc med og skal nok underholde dig lidt undervejs, måske med stemningsbilleder fra smukke Østrig 🙂 Men der går nok lidt længere tid imellem mine indlæg – jeg tager revanche, når jeg kommer hjem igen. Så nu skal du ikke glemme mig helt, vel?



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *