Sprød tortilla med krydret kylling

Sprød tortilla med krydret kylling
Print Friendly, PDF & Email

Sprød tortilla med krydret kylling er en lækker og hurtig lavet ret, der er god til de travle hverdagsaftener, hvor arbejde, fritidsaktiviteter og huslige pligter ofte fylder en del.

Den sprøde tortilla med krydret kylling kan stå på bordet indenfor 30 minutter og den er faktisk også til den sunde side – selvom den ikke smager sådan 🙂 Sprød tortilla med krydret kylling - La Dolce VitaSund, nærende og delikat

Til fire personer skal du bruge:

6 fuldkornstortillas

400 g kyllingeinderfilet

2 hjertesalater

2 avocadoer

16 cherry blommetomater

2 mellemstore gulerødder

1 bundt forårsløg

½ rød finthakket chili

3 fed hvidløg

2 spsk. skyr

1 spsk. sød chilisauce

1 spsk. ketchup – jeg plejer at bruge Beauvais

Olivenolie

Havsalt, friskkværnet peber og paprikaSprød tortilla med krydret kylling - La Dolce VitaMør kylling, cremet avocado, søde tomater, pikant dressing og sprød tortilla, uhm

Tag fire tortillas fra og rul de sidste to og skær dem i ½ cm tykke strimler.

Skær enderne af hjertesalaterne og del dem i blade. Skyl bladene godt og dup dem tørre i et rent viskestykke. Snit salaten fint.

Skræl gulerødderne og brug skrællekniven til at lave lange tynde strimler af gulerødderne med.

Rens forårsløgene og skær dem i tynde ringe.

Skyl tomaterne, tør dem og skær dem i halve og i kvarte, så der er lidt i forskellige størrelser.

Halver avocadoerne, tag stenene ud og lirk forsigtigt skrællen af de halve avocadoer. Skær hver halvdel i lange skiver.

Find en pæn lille skål frem og kom skyr, chilisauce og ketchup i den – rør godt sammen og pres det ene fed hvidløg ned i skålen. Rør dressingen sammen igen og sæt til side.

Nu er du faktisk næsten færdig.Sprød tortilla med krydret kylling - La Dolce VitaAftensmad på max 30 minutter – lækkert

Find et rent skærebræt frem og skær inderfileterne i mundrette bidder – et sjovt udtryk…mundrette bidder…det kan man vel egentlig ikke sige, kan man? Alle munde er jo ikke ens og det er forskelligt fra mund til mund, hvor store bidder man kan tage… bare en skør tanke… 😉

Nå, men kyllingen skal skæres i mindre stykker på max 2 x 2 cm. Det er min definition på en mundret bid 😉

Sæt en stor stegepande over og kom en god sjat olivenolie på. Når panden er godt varm, tilsætter du de to strimlede tortillaer go lader dem stege i cirka 3-4 minutter. Vend rundt i dem et par gange undervejs og læg dem på et par stykker køkkenrulle, når de begynder at skifte farve. Drys lidt havsalt over strimlerne.Sprød tortilla med krydret kylling - La Dolce VitaSprøde og velsmagende tortillastrimler, mums

Kom lidt nyt olie på panden og tilsæt den finthakkede chili og pres de to sidste fed hvidløg ned på panden også. Rør rundt og sauter i 30 sekunder. Tilsæt kyllingen og krydr godt med friskkværnet peber.

Vend rundt i kyllingen og krydr den med 1 tsk. paprika og et lille drys havsalt. Steg kyllingebidderne i cirka 5-7 minutter.

Imens kyllingebidderne steger, laver du bunden af din anretning færdig.

Lun de sidste fire tortillaer i mikroovnen i cirka 1 minut og 30 sekunder – de skal være relativt varme.

Læg tortillaerne på hver deres tallerken. Fordel den fintsnittede salat på hver tortilla, drys forårsløgene over og fordel tomaterne ovenpå. Put lidt dressing ovenpå grønsagerne – bare en smule hist og pist.

Drys gulerødderne over og top med de lækre skiver af den smukke grønne avocado. Fordel lidt ekstra dressing på toppen.

Kyllingebidderne er nu færdige og klar til at blive drysset over de farverige tallerkner. Top med de sprøde strimler af tortilla.

Server de lækre tortillaer med de krydrede kyllingebidder og sprøde strimler af tortilla med det samme og nyd et nærende og delikat aftensmåltid, der båder mætter og glæder 🙂Sprød tortilla med krydret kylling - La Dolce VitaVelkrydret kylling på en delikat bund – smukt og lækkert, mmmhhh

De sprøde tortillastrimler giver et skønt knas til denne lækre ret. Kyllingens lyse kød har en skøn smag af chili, hvidløg og paprika, der er lige tilpas uden at være for stærk. Den bløde og Kermit grønne avocado giver en skøn sødme til retten, der sammen med de sprøde salatstrimler og det let bitre forårsløg giver en skøn forårsfrisk fornemmelse i munden. Dressingens milde chilismag binder sammen med de sødmefulde tomater denne lækre ret sammen og gør den til en nydelse af format.

En skøn, let lavet og nærende ret, der mætter og smager vidunderligt 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.