Snickerdoodle

Print Friendly, PDF & Email

Nu er der weekend og så er der tid til at hygge lidt ekstra i køkkenet, eventuelt sammen med børnene eller børnebørnene, og hvad er mere oplagt end at bage nogle små lækre småkager, der smager lidt af jul. Der er jo heller ikke så længe til jul, så du kan jo snyde lidt og give dine smagsløg en lille før-julegave i form af disse lækre juleinspireret snickerdoodle-småkager fra bage bogen “Kagedage” fra The Hummingbird Bakery. Snickerdoodle småkager

Småkagerne er lettere at lave end at udtale og små poder vil elske at være med til at rulle dem til valnøddestore kugler og trille dem i kanelsukker bagefter 🙂

Eftersom du måske ikke har den bog fra The Hummingbird Bakery, så får du opskriften af mig her:

Til 40 småkager skal du bruge:

60 g stuetempereret smør

160 g rørsukker

½ tsk vaniliesukker

1 stort og dejligt æg fra en glad høne

240 g hvedemel

3/4 tsk bagepulver

½ tsk natron

1/4 tsk kanel

Til drys:

2 spsk. rørsukker

1½ spsk. kanel

Rør smør, sukker og vaniliesukker godt sammen i en skål med en håndmikser. Bland de tørre ingredienser i en skål og tilsæt til smør og sukkerblandingen. Saml dejen med ægget til en glat kugle. Pak dejen ind i film og læg den i køleskabet i 40 minutter.

Tænd ovnen på 175 grader – ikke varmluft, dine kager bliver tørre af det. Kom bagepapir på to bageplader – du kan have 20 småkager på hver plade.

Bland drysset i en skål.

Tag dejen ud af køleskabet og form den til valnøddestore kugler. Dejen kan godt virke lidt smuldre-agtig, men den skal bare lige have lidt varme fra dine fingre og så skal den nok samle sig til en fin lille kugle. Rul kuglerne i drysset og læg dem på en bageplade med lidt afstand imellem.
Du skal ikke trykke kuglerne flade – de flyder lidt ud under bagningen og bliver rigtig fine at se på.

Bag kagerne i cirka 10-13 minutter – jeg gav mine 13 minutter og det passede perfekt, men bagetiden varierer fra ovn til ovn, så tjek dine efter 10 minutter. De skal være lidt bløde, men faste. De virker lidt bløde, når de kommer ud, men så snart de er kølet af, er de lige som de skal være. Lad kagerne køle af på en rist og kom dem i en tætsluttende kagedåse, når de er helt kolde.

De smager sødt af kanel og får dig til at glæde dig til jul. De har en anderledes konsistens, end andre småkager jeg plejer at bage og det er ikke til den dårlige side. Det er absolut ikke sidste gang, at jeg bager dem.Snickerdoodle småkager

Jeg tog en portion med på arbejde og mine kollegaer var vilde med dem 🙂 Jeg overvejer om, de skal være en del af mit faste julesmåkage-repertoire, for de er bare lækre og lidt julet. Jeg kan dog sagtens finde på at bage dem på andre tider af året også 🙂 



2 thoughts on “Snickerdoodle”

    • Kære Zeynep,

      Jeg har aldrig brugt kokossukker og jeg har derfor ingen erfaring med det, men jeg synes, da at du skal prøve at bruge det i stedet for rørsukkeret 🙂
      Lad mig endelig høre hvordan resultatet bliver med kokossukker 🙂

      Kh Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *