Småkager med syltetøj

Småkager med syltetøj
Print Friendly, PDF & Email

Småkager med syltetøj er en syndig lille sag, der er perfekt at bage på en mild sommerregnvejrsdag som i dag. Småkager med syltetøjLokkende lækkerier

Den milde luft har en svag note af efterår i sig og når vejret er som i dag, bliver jeg altid i bage humør – det er hyggeligt, nærværende og ren meditation for mig at bruge en hel dag i køkkenet med at bage søde og salte lækkerier til mine kære.

Disse lækre småkager har været afprøvet et par gange og nu er jeg endelig så tilfreds med resultatet, at jeg er klar til at dele opskriften med dig – jeg håber, at du bliver lige så pjattet med dem, som jeg er 🙂

Småkager med syltetøj i midten er nok bedre kendt for deres engelske/amerikanske navn: thumbprint cookies – uanset navn, så må du bare prøve at bage disse frækkerter 🙂

Til cirka 30-40 kager skal du bruge:

200 g stuetempereret smør af den rigtig gode slags

320 g hvedemel

200 g rørsukker af den lyse slags

1 tsk. vanilje ekstrakt – alternativt to tsk. vaniljesukker

1 tsk. mandel essens

Et nip fint salt

1 tsk. bagepulver

1 stort æg fra en glad høne

Ca. 100 g hindbærmarmelade – jeg bruger hindbærmarmelade, fordi det giver et dejligt snert af syrlighed til disse lækre, søde småkager – jeg kan dog røbe, at Nutella heller ikke er helt dumt i disse småkager 😉Småkager med syltetøjOg lige en kop god the….ahhhh

Tænd ovnen på 180 grader.

Rør det bløde smør sammen med sukkeret, vanilje ekstrakten og mandelessensen. Tilsæt ægget og rør igen.

Bland mel, bagepulveret og det lille nip salt i dejen og rør den sammen, indtil dejen er fast og smidig.

Rul dejen til små kugler, cirka 3 cm i diameter og læg dem på en bageplade med bagepapir. Det skal være lidt afstand imellem kagerne, da de kan flyde let ud, når de bages.Småkager med syltetøjRullede og trykkede

Lav forsigtigt en lille fordybning i midten af hver kage med din tommelfinger (deraf det engelske navn; thumbprint cookies), uden at trykke hele vejen igennem kagen.

Fyld fordybningen med hindbærmarmelade (eller Nutella, hvis du er rigtig slem) – du skal bruge cirka ½-1 tsk. marmelade til hver småkage.Småkager med syltetøjHindbærmarmelade og hov…måske lidt Nutella 😉

Bag småkagerne øverst i ovnen i cirka 12-15 minutter, indtil de er let gyldne i kanterne. De vil stadig virke bløde, når du tager dem ud af ovnen. Lad kagerne hvile på den varme bageplade i cirka 5 minutter, førend du trækker dem over på en rist, hvor de skal køle helt af, inden du pakker dem i lufttætte kagedåser.Småkager med syltetøjSmukke småkage med sødt fyld

Småkagerne med syltetøj har en skøn mild smag af mandel, der klæder den syrlig-søde hindbærmarmelade fantastisk godt. De har et skønt bid med en vidunderlig krumme. Den lette note af vanilje passer perfekt til smagen af både mandel og hindbær, der dominerer denne frække småkage på skønneste vis. De er nogle sublime små kager, der er lette at lave, også sammen med børn. Småkagerne er perfekte at lave på en regnvejrsdag og så kan det jo være, at der kan sniges en enkelt med i madpakken, som et sødt indslag på en lang dag 😉

Disse skønne basser smager så godt med en kop god the og de inviterer til hygge i sofaen med et tæppe over benene, en god bog i hånden og afslapning med dig selv eller dem du holder af.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *