Røræg med røget laks

Røræg med røget laks
Print Friendly, PDF & Email

Røræg med røget laks er en klassiker i mit køkken. Oftest laver jeg den en doven søndag morgen, hvor der er tid til at nyde en ekstra god morgenmad og en ekstra god kop kaffe, men jeg laver den også nogle gange til frokost eller som den lette aftensmad, på en dag, hvor der er brug for lidt ekstra selvforkælelse.

Røræg med røget laks er en delikat ret, der ydermere er både hurtig og nem at lave. Server den med lidt lækkert groft brød til, lidt grønt eller frugt og du har den bedste start på dagen.

Til 1 person skal du bruge:

2 store æg fra en glad høne

2 spsk. mælk fra en sød ko

50 g varmrøget laks af god kvalitet – koldrøget laks kan også bruges

En smule purløg

Friskkværnet peber

Havsalt

Slå æggene ud i en skål, kom mælken i og kværn et godt kværn peber ned i blandingen. Vent med saltet – det trækker væde ud af æggene og gør den vandet, synes jeg eller det siger min erfaring mig.

Pisk blandingen sammen – bare let, den skal ikke piskes ihjel.

Kom en sjat god smør på en varm pande og når smørret bruser let, tilsætter du æggeblandingen. Skru ned til medium varme og lad massen sætte sig. Skrab fra kanten og ind mod midten ad panden nogle gange og lige når du kan se, at der kun er en smule væde tilbage, slukker du for panden.

Pluk laksen i mindre stykker og vend den i den varme æggemasse. Anret de lækre røræg på en tallerken, klip purløg ud over og drys en smule havsalt over – voila, verdens bedste morgenmad/frokost/aftensmad er klar til servering.

Jeg bruger oftest varmrøget laks til denne ret, da jeg godt kan lide de lidt større, uregelmæssige stykker af fuldfed røget laks sammen med de cremede æg, mums. Koldrøget laks kan også sagtens bruges – det giver ikke helt samme dekadente fornemmelse i munden, men smagen er stadig sublim.

Denne lækre, lille ret tager ingen tid at lave og den smager forrygende; de cremede æg, den røgede laks med sin skønne fede smag og sammen med den friskkværnede pebers styrke, giver purløget de fede og cremede elementer et friskt og bittert modspil, uhm.

Røræg med røget laks er den perfekte weekend morgenmad og liiige en tand mere eksklusivt end det traditionelle røræg med pølse halløj, som også er godt, men kedeligt i længden.

Prøv denne variant næste gang du inviterer til brunch og dine gæster vil elske dig for det.

Buon appetito!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.