Råkost med rødbede

Råkost med rødbede
Print Friendly, PDF & Email

Råkost med rødbede er og bliver en af min yndlingssalater – enkel og utrolig mættende. Farverne er smukke; orange og lilla i en skøn blanding – smukt.

Rødbeden er en fantastisk grøntsag og når den bruges i sin rå form, har den en skøn frisk og sprød smag. De mange fibre i rødbeden hjælper dig til at være mæt i længere tid og du kan næsten ikke spise for mange rødbeder.

Når rødbeden skal bruges rå, er det vigtigt at vælge de små rødbeder. De har en mere frisk og delikat smag, end de store, der har en jordagtig note, når de spises rå (som dog forsvinder, når de varmes).

Jeg laver altid en ekstra stor portion af denne råkost, da jeg både har til et par dage og den smager så lækkert.

Til en stor portion skal du bruge:

3 små rødbeder

9 mellemstore gulerødder

3 appelsiner

50 g hakkede mandler eller solsikkekerner

Du kan både lave portionen større og mindre – en god tommelfingerregel er dog, at du skal bruge 1 rødbede til 3 gulerødder – det giver den rette smagsfordeling af de to skønne rodfrugter.

Skræl rødbederne og gulerødderne og riv dem på den fine side af råkostjernet. Jeg er altid lidt doven, når det kommer til at rive så mange rodfrugter, så jeg bruger min foodprocessor – det sviner mindre og det går så hurtigt.

Bland de revne rodfrugter i en skål.

Skær top og bund af appelsinerne, skær skrællen af og skær fileterne ud og kom dem i skålen til rodfrugterne. Pres saften fra appelsinerne, når filterne er skåret ud, udover råkosten.

Vend råkosten godt sammen og top den med hakkede mandler eller solsikkekerner eller begge dele. Nogle gange river jeg også friske mynteblade udover – det ser både kønt ud og smager skønt. Du kan også tilsætte granatæblekerner til råkosten – de passer perfekt i både farve og smag og så får du et ekstra tilskud vitaminer.

Råkosten kan holde sig et par dage på køl i en tætsluttende beholder. I så fald skal du servere mandler og kerner ved siden af, da de ellers bliver kedelige og slatne efter en dag på køl.

Denne farvestrålende råkost er både en frys for øjnene og for ganen. De sprøde, søde gulerødder og de knasende let bitre rødbeder klæder hinanden så godt. Appelsinernes søde-syrlighed samler råkosten og gør den både saftig og lækker. Med mynte i får du en frisk note i råkosten, der løfter den fra en rigtig god råkost til en virkelig lækker råkost. Mandlerne/kernerne tilfører et dejligt knas og en smag.

En enkel, let at lave og ubeskrivelig smuk råkost, der vil blive elsket af både store og små.

Buon appetit0!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *