Pulled chicken

Print Friendly, PDF & Email

Er der noget bedre end simremad? Ikke i min verden – jeg elsker simremad af flere årsager – det hygger i ovnen eller i en gryde i flere timer helt af sig selv, det er smækfyldt med smag, det er rimelig sundt og så spreder det de mest vidunderlige dufte og hyggestemning i hele huset. Efter et par timers simren løber mine tænder i vand ved duftene og forventningens glæde over, hvilken lækkerbisken, der venter til aften, får mig til at glæde mig, som et lille barn til juleaften. Simremad er min yndlingsmad, specielt om efteråret. De efterårsdage, hvor vejret kan være lidt trist, er der ikke noget så opmuntrende som simremad. Det er hyggeligt, det er trøstende, det er nærende og det er bare så dejligt. Suk – jeg ville ønske, at der var tid til at lave simremad nu til aftensmaden i dag. Dagen er dog hastigt løbet af sted, så simremaden må hellere vente til weekenden – så er der bedre tid til at nyde og hygge med forberedelsen til den – ihh, hvor bliver det skønt 🙂

Jeg har dog snydt lidt og brugte en dejlig dag i går på at lave simremad og det var så dejligt. Jeg lavede pulled chicken i går og du godeste, hvor var det lækkert.pulled chicken

Jeg har før lavet pulled pork, en af mine favoritter, og i går skulle jeg så prøve at eksperimentere med en pulled chicken. Jeg brugte samme basis tør-rub som til pulled pork – den er stærk, sød og let syrligt – den er perfekt til kylling.

Kyllingen blev maseret rigtig godt med tør-rubben og så fik den lov til at hygge og trække smag i køleskabet i tre timer, inden den kom i ovnen. pulled chicken

Jeg kom kyllingen i en stegeso af glas – en römertopf kan sagtens bruges – men min glas “so” klarede opgaven til et stort 12-tal 🙂 Ovnen blev tændt på 110 grader – ikke varmluft – og så blev kyllingen sat ind midt i ovnen. Efter ½ time skruede jeg op til 120 grader og efter yderligere to timer skruede jeg ned til 110 grader igen og gav den yderligere to timer – altså blev kyllinge-bassen stegt i 4½ time i alt.

Jeg skruede kun op til 120, fordi jeg blev bekymret for om den ville blive nok, men da der duftede helt fantastisk af sød kylling, krydderier og efterårshygge i hele huset efter 2½ times stegetid, tog jeg chancen og skruede ned. Så du kan sagtens nøjes med at give den 110 grader i 4½ time.

Jeg biksede en lækker coleslaw sammen, da kyllingen havde fået sin massage og lod den trække smag og sætte sig i køleskabet. Coleslaw

Jeg synes en coleslaw smager bedst, når den har fået lov til at sætte sig i nogle timer i køleskabet – gerne natten over.

Fryseren gemte på et par fuldkornsburgerboller, der blev tøet og lunet og smurt med hjemmelavet barbecuesauce – åhh det var så lækkert.

Da kyllingen var nok, fik den lov til at hvile i glas “soen” med låget på i 20 minutter. Imens bagte jeg kartoffelbåde af søde kartofler krydret med cayennepeber, paprika, havsalt og lidt friskkværnet peber og lunede burgerbollerne i ovnen, der blev skruet op på 200 grader. Søde kartofler IMG_5494

Søde kartofler skal ikke bage lige så lang tid, som almindelige kartofler og de får heller ikke samme sprødhed, men de smager rigtig godt og så er de piv-sunde. De indeholder 438 % af dine daglige A-vitaminer (!!!), 37 % af dine daglige C-vitaminer, kalcium, proteiner og så er de sundere end almindelige kartofler – det er altså lidt en win-win, synes jeg. De er min nye favorit – og jeg indrømmer åbent og ærligt, at jeg hellere vil have dem, end almindelige kartofler, sikkert fordi jeg aldrig har været ret vild med kartofler…

Nå, tilbage til det vigtige – kyllingen.Kylling

Jeg brugte en kylling på 1400 g. og der er intet spild, når kyllingen bliver lavet på denne måde. Den falder helt fra hinanden, når den er færdigstegt, så der sidder ingen små stykker kød tilbage på benene, der er umulige at få af – benene er som slikket for kød.

Jeg lod skindet sidde på, men fik med en lille meget skarp kniv løsnet skindet fra kødet – uden af skind eller kød tog skade – ved halsåbningen på kyllingen, så jeg kunne få rubben direkte ind på kødet. Jeg var ærlig talt bange for at kyllingen ville blive kedelig og tør, hvis jeg pillede skindet af den og kom jeg kun rubben på skindet, ville det sikkert ikke give smag nok, så jeg valgte den gyldne middelvej og kom under huden på kyllingen 😉Pulled chicken IMG_5477 IMG_5479

Jeg kom også rub indeni kyllingen og resten fordelte jeg på kyllingens skind – så var jeg  sikker på, at den nok skulle få smag.Pulled chicken IMG_5481

Jeg brugte ingen fedtstof i min “so”, kyllingen skulle nok afgive det nødvendige smørelse og det gjorde den. Da jeg tog den ud, lå der ca. 2-3 cm snask i bunden af “soen”. En skøn snask af krydderier, stegefedt og fond fra kyllingen. Jeg brugte et par spsk. til at dryppe over kyllingekødet, da jeg havde delt det i mindre stykker med to gafler – nøjagtig som en pulled pork 🙂 Husk at fjerne skindet, inden du deler den i mindre stykker – skindet er ikke værd at spise og det er heller ikke særlig sundt.Pulled chicken IMG_5503

Smuk kontrast mellem det orange-røde lag med krydderier og det blændende hvide kød, mmhhh.

Kødet var så delikat og lækkert – saftigt, mørt og fyldt med smag af kylling, krydderier og sødme. Krydderierne passer fantastisk til kylling – den røgede paprika danser en forførende salsa med cayennepeberet på tungen og efterfølges af den søde smag af farin, der leger med saltet og pirrer dine smagssanser – det var ren ekstase 🙂 Jeg er lykkelig over, at aftensmaden i dag står på rester – jeg skal mæske mig i pulled chicken og coleslaw på ølandshvedebrød fra Lagkagehuset – åhh, hvor jeg skal nyde det! 😀Pulled chicken



28 thoughts on “Pulled chicken”

  • Det lyder bare fantastisk lækkert… jeg har en kæmpe kylling på 3,2 kg… hvor lang tid tror du den skal have… det samme eller ?

    Hilsen
    Louise

    • Kære Louise,
      Det er rigtig lækkert 🙂
      Det var da en kæmpe kylling af format 😀 Umiddelbart vil den lange stegetid på 4½ time i alt være nok, men hvis du vil være helt sikker, kan du roligt give den 5-5½ time 🙂
      God fornøjelse 🙂

      Kh Helene

  • MUMS det var lækkert. Lavede 3 kyllinger på en gang, så der er til 2 gange rester.
    TAK for lækker og meget enkel opskrift.
    Vh Tina

    • Kære Tina,
      Tak for de søde ord 🙂 Jeg er glad for, at opskriften faldt i din smag 🙂
      Det er dejligt, at kyllingerne blev en succes og super genialt at lave ekstra, så der er nem aftensmad på en travl dag 🙂 🙂

      Kh Helene

  • Hej Helene.

    Tak for en fantastisk idé og opskrift 🙂

    Jeg har lavet det et par gange, og det smager skønt 🙂
    Jeg bruger stegeposer i stedet for stegeso og det er noget der fungere perfekt 🙂 Det var bare lige et lille hint til dem der ikke har en stegeso eller lignende 🙂

    Hilsen Jill 🙂

    • Kære Jill,
      Tusind tak for de søde ord 🙂 Jeg er super glad for, at du kan lide opskriften 🙂
      Jeg har aldrig selv prøvet at bruge stegeposer, så det er rigtig dejligt, at du har afprøvet det med et positivt resultat. Tusind tak for at give dit fif videre til mig og alle mine søde læsere 😀

      Kh Helene

  • Hvor lyder det altså bare lækkert, vil gerne lave det på lørdag til mine forældre, men problemet er bare min far kan ik tåle stærke ting, er der noget man kan gøre sådan den ik bliver stræk.

    Mvh Marie 🙂

    • Kære Marie,
      Den er også utrolig lækker 🙂
      Du kan skære ned på mængden af cayennepeber og nøjes med halvdelen. Den paprika du skal bruge, skal være en mild paprika, så den er ikke stærk. Kyllingen bliver ikke stærk af rubben, så du kan sagtens lave den til din far. Hvis du vil være helt sikker på, at din far ikke bliver utilpas, så kan du sørge for, at han får det kød, der ikke har været i direkte kontakt med rubben.
      Rubben virker måske lidt krydret og stærk i sig selv, men det stærke element forsvinder, når den kommer på kyllingen, så der burde ikke være nogen problemer med at servere den for personer med sart mave 🙂
      Jeg håber, at du tør give den et forsøg 🙂

      Kh Helene

    • Kære Mette,
      Det kan du godt. Hvis du bruger kyllingefilet, skal du dog reducere stegetiden en del. Jeg vil nøjes med 30-45 min afhængig af mængden/størrelsen på fileterne. Du opnår ikke helt sammen “pulled” resultat med fileter, som med en hel kylling. Men prøv det endelig af 🙂
      Skriv gerne hvordan resultatet blev 🙂

      Kh Helene

    • Kære Gitte,

      Det kan du godt, men hvis jeg var dig, ville jeg give det en chance 😉
      Mængden af den røgede paprika i rubben er dog ikke så stor; den giver et lille spil på tungen, uden at den røgede smag træder voldsomt frem 🙂 Røget paprika har ikke en voldsomt dominerende røget smag. Smagen er nærmest lidt mere krydret end den almindelige paprika.
      Men hvis du ikke bryder dig om den røgede smag, kan du godt undvære den 🙂

      Kh Helene

  • Når jeg laver pulled pork “New YorkerByHeart -style” så hælder jeg masser af væske ved og bruger stegetermometer, skal man slet ikke bruge væske og stegetermometer V kylling?

    • Kære Pernille,

      Du behøver ikke at bruge væske til denne pulled chicken. Kyllingen afgiver af sig selv en del væske, så det vil være synd at tilsætte væske til den.
      Jeg bruger stort set aldrig stegetermometer, og kyllingen bliver 100 % gennemstegt.
      Prøv den – du vil elske den 🙂

      Kh Helene

      • Tusind tak for svaret 🙂
        Har lige endnu et spørgsmål.
        Jeg har ikke en römertopf eller noget andet, der kan gå i ovnen, som også har låg på. Kan man bruge et almindeligt fad og pakke sølvpapir tæt henover kyllingen og kanterne?
        Mvh Pernille

        • Kære Pernille,
          Velbekom 🙂
          Det kan du godt. Du skal dog beskytte kyllingen med bagepapir også, så den ikke tørrer ud.
          Det gør du lettest ved at krølle et stykke bagepapir og skylle det godt under den kolde hane. Pak det forsigtigt ned omkring kyllingen, så den er helt dækket til.
          Tag et stykke stanniol i dobbelt størrelse og fold det på den korte led, så det ligger i to lag og pak det godt ned omkring fadet.
          Bagepapiret og det dobbelte stanniol forhindrer udtørring 🙂

          God fornøjelse 🙂

          Kh Helene

          • Mange tak for dit hurtige svar. Nu står kyllingerne klar med en god rub under, over og indeni. Så skal de lige hvile dejligt nogle timer 🙂
            Mvh Pernille

          • Velbekom Pernille 🙂

            Det lyder lækkert.
            Jeg håber, at du bliver lige så vild med pulled chicken som jeg er 🙂 Det er simre-hygge-mad, når det er bedst 🙂

            Kh Helene

      • Nu er den lavet, kødet er skildt fra skroget. Det smager dejligt, men sikke et bøvl. Det bliver nok ikke noget vi liiige gentager foreløbig 😉

        • Kære Pernille,
          Der er altid mere arbejde med en hel kylling end med f.eks. kyllingefileter 🙂
          Jeg er glad for at høre, at I kunne lide det også selvom du synes, at det var lidt bøvlet 🙂
          Kh Helene

    • Kære Kristian,
      Det er en tør rub jeg selv blander. Opskriften er super let og du skal nok få brugt alle ingredienserne mere end én gang 🙂 Her er opskriften, som i øvrigt også er en del af min opskrift på pulled pork:

      Tør-rub:

      50 g brun farin
      25 g mild paprika
      1 spsk friskkværnet sort peber
      1 spsk Maldon havsalt
      ½ spsk cayennepeber
      1 tsk sennepspulver (sennepsmel kan også bruges – dog ikke fiskesennep)
      1 tsk røget paprika

      Bland alle krydderierne godt sammen. Smag på rubben, den skal være stærk, men også lidt sød. Synes du den mangler lidt sødme, så tilsæt en smule ekstra farin.

      Denne mængde rub passer til 2 kyllinger. Alle ingredienserne kan købes i de større supermarkeder 🙂

      God fornøjelse 🙂

      Kh Helene

  • Ser godt nok lækkert ud, skal helt sikkert prøves 🙂

    skilte du bare kødet fra skroget med en gaffel, ligesom man gør ved pulled pork?

    • Kære Andreas,

      Tak 🙂 Det smager også super lækkert 🙂

      Det kan du sagtens gøre – jeg brugte faktisk fingrene, det syntes jeg var lettest, men gafler kan også gøre det 🙂

      Kh Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *